Hanny van Best9Moms leert (bijna) moeders hun ambities waar te maken

Durf jij schaamteloos tegen jezelf te zeggen dat je een fantastische moeder bent?

Laat het eeuwige schuldgevoel achter je en geniet van je gezin. Of je nu fulltime, parttime of helemaal niet werkt. Laat je keuze voor jou werken!

In de categorie ‘Schandalig opvoeden’ willen we je laten zien dat er rondom het moederschap (to be) geen één waarheid bestaat. Iedereen heeft een eigen manier, gelukkig maar! Ga er vanuit dat elke vrouw haar uiterste best doet op haar specifieke manier en laat je inspireren door verhaal.

Lees hieronder het interview met Hanny, oprichtster van Best9Moms.


Even voorstellen

Ik ben Hanny, mama van 2 fantastische jongetjes van 2 en 5 jaar. Samenwonend met mijn vriend in het mooie Son & Breugel. Sportfanaat, ik doe aan Crossfit en hardlopen. Ik ben hoogbegaafd en wordt lui als ik te weinig wordt uitgedaagd. Ik doe graag alles op mijn manier en heb de touwtjes graag in eigen hand.

Ik ben ambitieus en doelgericht. Niet alleen in mijn werk maar ook met sporten en in mijn gezin. Het einddoel is hierbij niet zozeer belangrijk. Ik hoef niet de beste te zijn. Ik vind het veel belangrijker om het beste uit mezelf naar boven te halen en de grenzen van wat haalbaar is op te zoeken. Dit is ook wat ik mijn kinderen graag mee wil geven. Niets geeft meer voldoening.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb mijn eigen bedrijf, Best9Moms. Ik bied online coaching aan vrouwen tijdens de zwangerschap en het jong moederschap. Doel: al je dromen en ambities waarmaken, door goed voor jezelf te zorgen en een groei-mindset. De overgang van vrouw naar moeder is heel heftig. Als jij vooraf weet wat je nodig hebt om je goed te voelen en waar je energie van krijgt, dan gaat deze overgang een stuk makkelijker. Ben je al moeder, maar lukt het niet om de juiste balans te vinden? Ook dan help ik je graag. Want als jij lekker in je vel zit, ben jij ook de beste moeder voor je kind(eren). De middelen die ik hiervoor gebruik zijn onder andere zorgen voor jezelf d.m.v. bewegen, voeding en ontspanning, mindfulness oefeningen en leren bewuste keuzes te maken vanuit je gevoel.

De overgang van vrouw naar moeder is heel heftig.

Binnen mijn programma’s bied ik geen voedingsschema’s en trainingsschema’s aan. Ik leer je om hier zelf een balans in te vinden. Toch vind ik het belangrijk dat je tijdens je zwangerschap en na je bevalling verantwoord en veilig kunt trainen. Hiervoor heb ik een apart online programma ontwikkeld en geef ik in Son & Breugel outdoor trainingen.

Naast Best9Moms ben ik nog 1 dag in de week werkzaam als Docent LO op een gymnasium.

Ben je blij met je huidige leven?

Ik ben heel blij met hoe het nu gaat. Ik heb een goede balans tussen mijn gezin, mijn werk en mijn behoeftes. Ik heb nog genoeg ambities. Zo zou ik me graag fulltime willen richten op Best9Moms en het ondernemen. Hiervoor heb ik nog een heleboel plannen. Stapje voor stapje probeer ik hier aan te werken.

Wat maakt je leven op dit moment goed?

Ik ben in balans, doordat ik aan al mijn behoeftes kan voldoen.

  • Ik wordt uitgedaagd in mijn werk en krijg de kans om te groeien
  • Ik heb voldoende tijd voor mijn kinderen en mijn partner
  • Ik krijg de mogelijkheid om mijzelf fysiek uit te dagen binnen Crossfit en hardlopen
  • Ik voel de vrijheid om mezelf te zijn en mijn eigen keuzes te maken
  • Ik durf te leven op mijn voorwaarden

Dat klinkt fantastisch! Voldoende balans én ook nog ruimte voor ambities. Is dit altijd zo geweest?

Dit is zeker niet altijd zo geweest. Ik was vroeger veel te veel bezig met hoe anderen het deden en wat anderen van mij verwachten. Ik heb geleerd mijn gevoel te vertrouwen en bewust mijn eigen keuzes te maken. Sinds ik dit kan toepassen, zit ik veel lekkerder in mijn vel. Dit zie ik ook terug in het moederschap. Er is meer rust in het gezin en de kinderen zitten lekker in hun vel.

Mijn ervaringen zijn de reden dat ik met Best9Moms ben gestart. Ik heb ervaren hoe het was toen ik niet aan mezelf dacht, maar alleen aan de belangen van mijn kinderen, vriend en familie. Dit voelde niet goed. Nu heb ik een balans waarbij ik wel aan mezelf denk en ik ervaar dat ook mijn gezin hier voordeel van heeft. Met mijn deelnemers ga ik dan ook altijd op zoek naar een combinatie die voor hen werkt. Hierbij zijn de behoeftes van de deelnemer het uitgangspunt van onze zoektocht. In kleine stapjes bewegen deelnemers dichter naar hun ideaal.

Wat was voor jou het omslagpunt om meer te kunnen vertrouwen op je eigen gevoel?

De omslag voor mij is gekomen toen ik zelf een coachingstraject inging. Ik was niet tevreden over mijn werk en had altijd het gevoel dat er meer in mij zat. Ik ben mijn gevoel ingedoken en heb mijn leven bij kunnen sturen. Dit gun ik andere vrouwen ook. Iemand die onbevooroordeeld met je mee kan kijken, geeft je inzichten die jezelf over het hoofd ziet.

Je ‘wist’ dat het anders moest en besloot naar dit gevoel te luisteren. Waar ben je begonnen?

In eerste instantie ben ik gaan zoeken naar antwoorden. Vooral voor mijn zoontje, die liep tegen gedragsproblemen en overprikkeling aan. Een vermoeden van hoogbegaafdheid, bracht mij naar het lezen van boeken hierover. Voor mij vielen er veel puzzelstukjes op hun plek. Al vanaf kinds af aan had ik altijd het gevoel anders te zijn, maar hier kon ik nooit een vinger op leggen. Nu wel. Ik ben hoogbegaafd. Dit heeft veel twijfels en onzekerheden weggenomen en ik durf veel meer te vertrouwen op mezelf. Dit heeft gezorgd dat ik ook stappen durf te maken buiten mijn comfort zone en ook fouten durf te maken.

Hoe combineer je jouw me-time met alle andere activiteiten op je dag? In je week?

Vaste momenten helpen mij. Op een vaste tijd sporten. Zo is sporten een goede onderbreking tijdens een drukke werkdag. In de avond mijn momentjes nemen. Duidelijk aangeven bij mijn vriend wat ik nodig heb en wat hij nodig heeft. Zo proberen we elkaar aan te vullen en te helpen. Soms is het puzzelen, soms ben ik toch te laat met het plannen van een rustig moment. Vooral een gebrek aan slaap speelt dan een rol. Maar vaak komen we hier samen wel uit.

Ook mijn mama tijd gebruik ik soms voor me-time. Voor mij is bewegen heel belangrijk. Als de oudste naar school is, ga ik vaak wandelen, fietsen of hardlopen. De jongste gaat dan gewoon mee in de buggy. Ook als ik met vriendinnen afspreek kan dat prima op mijn mamadagen. We hebben allemaal kinderen, dus die gaan gewoon mee.

Werken is voor mij ook belangrijk. Hier moet ik wel eens schipperen. Een ziek kind komt gewoonlijk op mij aan. Gelukkig hebben we duidelijke afspraken over werktijd. Zeker nu we veel thuis werken i.v.m. de Corona. Daardoor kan ik hier in mijn planning wel rekening mee houden.

Wat heeft het bewust inlassen van me-time je tot nu toe gebracht?

Het geeft mij vooral rust. Rust in mijn hoofd en daardoor kan ik rust brengen in het gezin. Het gaat goed met de kinderen op school en ze zitten lekker in hun vel. Mijn vriend en ik missen soms wat tijd met zijn tweeën. Maar weten ook dat dit tijdelijk is, nu de kinderen klein zijn. We kiezen er wel bewust voor om wekelijks een avondje samen te plannen.

Ik ben hard aan het werk om al mijn ambities waar te maken. Dit gaat in kleine stapjes en dat is prima. Dit geeft mij energie, ondanks dat ik soms best onzeker ben over mijn bedrijf.

Voel je je wel een schuldig, omdat je tijd voor jezelf neemt?

Nee, tijd voor mezelf is niet egoïstisch. Het is pas egoïstisch om het niet te doen. Als ik lekker in mijn vel zit, ben ik de beste moeder voor mijn kinderen. En daarvoor heb ik tijd voor mezelf nodig en moet ik goed voor mezelf zorgen.

Heb je nog doelen / uitdagingen ?

Best9Moms laten groeien is mijn belangrijkste doel voor mezelf.

Mijn kinderen probeer ik op te voeden tot zelfstandige kinderen. Die bewust keuzes kunnen maken waardoor ze in hun kracht staan, lekker in hun vel zitten en hun ambities waar kunnen maken.

Heb je tips voor vrouwen die ook hun leven anders willen inrichten / meer tijd aan zichzelf willen spenderen?

Meld je vooral aan voor mijn online programma!

Of volg mijn gratis workshop: mama in balans.

Je kunt mij ook volgen op Instagram of Facebook of mijn blog lezen. Hier deel ik dagelijks tips, weetjes en informatie over hoe jij kunt zorgen dat je lekker in je vel zit en je dromen en ambities waar kunt maken.

Wil je nog iets delen?

Geen ambitie of droom is te gek of onhaalbaar, als jij de juiste mindset en voldoende energie hebt!

Vorig bericht
Estée Lauder: Een visionair én rolmodel
Volgend bericht
Rosa Parks: door te blijven zitten, startte zij een revolutie

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu