7 verassende seksfeiten op een rij

Nieuwe seksuele revolutie

Seksueel genot van vrouwen is heel lang onbesproken gebleven. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Na de seksuele revolutie van de jaren zestig, zeventig (die lang niet zo bevrijdend was voor vrouwen als voor mannen), lijkt er een tijd te zijn aangebroken waarin vrouwen eisen durven te stellen aan de kwaliteit van hun seksleven.

Er kan steeds meer kennis worden vergaard om de regie in handen te nemen en het gesprek over seks verandert. Het gaat niet alleen meer over regels en normen, maar over het feit dat seks iets persoonlijks is, voor iedereen anders.

Seks hoeft niet meer in dienst te staan van mannen en als vrouwen worden we steeds beter in het vrijuit uitdragen en ontdekken van onze seksualiteit.

We weten echter ook, er is nog een hoop in te halen als het gaat om seks…..

We trappen de categorie ‘schandalig sexy’ daarom af met onderstaande 7 verassende seksfeiten.

 1. Orgasmes maken vrouwen creatiever; 

  Uit onderzoek is gebleken dat het krijgen van orgasmes vrouwen meer zelfvertrouwen geeft en dat ze productiever en creatiever worden. En dit werkt vice versa: vrouwen ervaren intensere orgasmes als ze creatief zijn.

 2. De anticonceptiepil beïnvloedt het libido; 

  Elke vorm van anticonceptie heeft een psychologische bijwerking. Soms hebben vrouwen moeite om zwanger te raken als ze eenmaal van de pil af zijn, want hoewel ze zich tot daarvoor wel tot hun partner voelen aangetrokken, kan het zijn dat ze biochemisch toch niet bij elkaar passen als de extra hormonen geen rol meer spelen.

 3. Het zitten in een stoel kan vrouwen opwinden; 

  Zenuwen, onder de billen en de zitbotten, leiden naar weefsels van opwinding (in de vagina, clitoris, anus, etc.). Door het zitten in sommige stoelen kunnen deze zenuwen worden geraakt op een bepaalde manier, wat voor opwinding kan zorgen.

 4. ….Maar het kan ook juist het krijgen van een orgasme bemoeilijken; 

  Aan de ander kant, het grootste gedeelte van de dag zitten in een stoel verkleint de bekkenbodem en de spieren eromheen, spieren die essentieel zijn om een orgasme te ervaren. Als deze spieren te gespannen zijn van het vele zitten, vinden vrouwen het moeilijker om een orgasme te krijgen.

 5. Zenuwuiteinden zijn in de vagina van iedere vrouw op een andere manier verdeeld; 

  Dit betekent dat iedere vrouw haar eigen methode nodig heeft om een orgasme te krijgen.

 6. Goed gehydrateerd zijn, leidt tot betere orgasmes; 

  Omdat het lichaam grotendeels uit vloeistof bestaat, verhoogt goed gehydrateerd zijn de kans op het komen tot een orgasme.

 7. Alle vrouwen kunnen een orgasme ervaren; 

  Bijna geen enkele vrouw wordt geboren, niet in staat zijnde een orgasme te krijgen. ‘Vrouwen zijn zo geprogrammeerd dat ze orgasmes kunnen krijgen,’ vertelt Gyneacoloog Eden Fromberg. ‘Alleen niet iedereen leest de handleiding goed.’

Vorig bericht
Ontmoet jezelf
Volgend bericht
Zo sluit je vrede met je innerlijke criticus

Lees meer schandalige blogs

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu