taboe

Welke seksuele taboes zijn nog altijd niet doorbroken?

Seks is tegenwoordig overal zichtbaar. Alles moet kunnen en we nemen in Nederland geen blad voor de mond. Ook wij vrouwen weten steeds meer van wanten en we zijn mondiger dan ooit. Seksuele taboes zijn daarom allang geen probleem meer en allemaal doorbroken. Of toch niet? Welke seksuele taboes houden we in stand en zijn nog altijd niet doorbroken? Je leest het hier!


Na verrassende seksfeiten en hardnekkige mythes, is het nu tijd voor seksuele taboes. Want, anno 2020 zijn er nog genoeg onderwerpen op seksueel gebied waar we toch liever ons mond over houden. Wat zijn taboes en waarom voelen we schaamte om ze te bespreken?

dat zou ik echt noooooit doen!

Taboes zijn normen die vanuit de samenleving dienen als richtlijn voor gedrag van individuen. Er zijn heel veel taboes in de wereld. Dingen waar mensen over kunnen zeggen: ‘dat zou ik nou echt nooit doen!’. Toch worden deze dingen veel gedaan. Sterker nog, de mensen die deze seksuele handelingen verrichten, uitvoeren en ervan genieten beleven er plezier aan, anders zouden deze taboes allang niet meer bestaan.

Belangrijk punt dus; over taboes valt te twisten en laten we dát dan vooral ook doen! Daarom hieronder een lijstje met 5 taboes die nog altijd niet zijn doorbroken.

1. Vrouwen hebben seksuele verlangens.

Vrouwen houden van seks (echt??) en kunnen, als zij willen, dus ook heel seksueel actief zijn. Helaas leidt dit nogal eens tot de stempel ‘slet’. Er wordt door sommige mannen én vrouwen nog altijd verwacht dat vrouwen hier niet over praten (laat staan er aan toe geven) Blogger Oloni riep de hashtag #sluttygirlfears in het leven om vrouwen hun seksuele ervaringen te laten delen en het taboe dat hier op rust tegen te gaan.

2. Masturberen

Misschien wist je het nog niet, maar.. vrouwen masturberen ook! Geen breaking news natuurlijk, maar om nou te zeggen dat we er openlijk over praten. Masturberen is gezond en normaal. IE-DE-REEN doet het. Of in ieder geval, ruim 80 procent van de Nederlandse bevolking bezorgt zichzelf meerdere malen per week een hoogtepunt…. Geen enkele reden om het niet te doen. Daarbij heeft vrouwelijke masturbatie vele gezondheidsvoordelen en heeft het een positieve invloed op je seksualiteit, alleen of met je partner. Inbouwen in je planning dat verwenmoment dus!

3. Anale seks

De realiteit is dat niet iedereen het doet, maar als het je opwindt, ben je niet alleen. Anale seks kan een onuitputtelijke bron van vreugde zijn voor zowel de ontvanger als de gever. Niet zo gek dus, dat veel mensen genieten van -of fantaseren over- deze vorm van seks. Het is zeker niet iets extreems, maar toch rust er een groot taboe op. Waarom? ‘Van anale seks denkt men dat toch dat het een beetje vies is. Vergelijk het met het beffen en pijpen, dertig jaar geleden. Dat werd toen evengoed gezien als vies, terwijl tegenwoordig zowel jongeren als ouderen meestal wel aan orale seks doen.

4. Seksuele fantasieën

Seksuele fantasieën, we hebben ze allemaal. Toch heerst er nog steeds een groot taboe op dit onderwerp. Veel mensen denken dat hun fantasieën abnormaal zijn, of dat zij de enige zijn met zo’n fantasie, maar is dit eigenlijk wel zo? Misschien goed om te weten dat maar weinig fantasieën echt zeldzaam zijn. , de meeste van onze fantasieën komen vaak voor en zijn dus eigenlijk heel gewoon. Of zoals de dames van het trio Collectiet mooi zeggen: ‘Een fantasie is een fantasie en seksuele acceptatie in het hoofd zorgt voor seksuele vrijheid in het lijf’.

5. Andere relatievormen dan monogamie

Alhoewel andere vormen van liefde steeds populairder lijken te worden, rust er nog steeds een taboe op non-monogamie. Toch lijken meer mensen zich te realiseren dat ‘voor altijd samen’ helemaal niet in hun aard zit en proberen ze (stiekem) iets anders uit. Een open relatie, swingen, of polyamorie, allemaal voorbeelden van andere relatievormen dan monogamie die wel duidelijk stijgen in populariteit, maar die niet dagelijks worden besproken.

 

Vorig bericht
Audrey Hepburn: Het Nederlandse meisje
Volgend bericht
Carina Dusseldorp: leeft haar leven op háár voorwaarden

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu