Je hoeft niet zo snel…

Wekelijks lig ik om 07:00 uur in ‘t zwembad om een kilometer te zwemmen. Mijn doel is volgend jaar meedoen aan een triatlon en aangezien ik vroeger op zwemles nooit echt heb leren borstcrawlen leek het me handig om daar mee te beginnen.


Hijgend aan de kant na 100m borstcrawl

Ik ben tot nu toe niet heel ontevreden over mijn voortgang, maar het is vrij jaloersmakend hoe soepel en kalm sommige zwemmers door het water glijden. Hele rustige lange slagen met hun armen en af en toe kantelen ze hun hoofd voor wat zuurstof. Het lijkt totaal geen moeite te kosten en moe worden ze blijkbaar ook niet. Geruisloos zwemmen ze baan na baan.
Ik daarentegen, hang hijgend aan de kant na 100m borstcrawl aan een stuk.

Tip

Blij dat m’n kilometer er weer op zat, liep ik gister naar de kleedkamer. Mijn hoofd sprak blijkbaar boekdelen (standje ‘NOT amused’), want een vriendelijke man vroeg met grote voorzichtigheid of hij me een tip mocht geven.
Geraakt door zijn vriendelijkheid, antwoorde ik dat dat zeker mocht. “Ik kan heel goed tips gebruiken.”, voegde ik er lachend aan toe. Hij lachte ook. (oké duidelijk)
“Probeer wat minder snel te zwemmen.” Wat zijn eerste en belangrijkste tip.

Betrapt!

Probeer wat minder snel te zwemmen

De vriendelijke meneer gaf me tips hoe ik dan ook daadwerkelijk meer rust in mijn slagen kan krijgen. Ik kan serieus niet wachten om volgende week toe te passen!

Ik kan maar moeilijk rustig aan doen

De essentie en waar het begint zit echter in mijn hoofd. Ik kan namelijk heel moeilijk iets RUSTIG doen. Fietsen, lopen, eten, drinken, eigenlijk alles. Het moet nu, het moet snel en het liefst ook compleet en perfect. Dat lukt vaak. Maar het gaat lang niet altijd even soepel, of efficiënt en kost rete veel energie. En daar zit mijn winst. Iets rustiger, gedoseerder, kleinere stappen (happen, slokken). Vertrouwen dat ik er dan net zo goed kom. Waarschijnlijk zelf minder afgepeigerd en meer genoten onderweg.

Voor volgende week heb ik extra ruimte ingepland om heel rustig te gaan zwemmen. En daarnaast was dit voor mij (en misschien ook voor jou) weer een mooie eyeopener.

Het hoeft niet allemaal nu

Het hoeft niet allemaal snel of NU. Het hoeft niet allemaal ineens en het hoeft ook niet perfect.
Start, kom in beweging en doe het stap voor stap. Dan kom je er net zo goed!

 

 

Vorig bericht
Mariska: Belichaamd haar vrouwelijkheid volledig
Volgend bericht
Merel: Maak ruimte voor je hartsverlangen

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu