Zaken vrouw

Waarom het niet hebben van één specialisme helemaal niet erg is

Gedurende mijn carrière heb ik bij verschillende werkgevers diverse coaching trajecten doorlopen. Vaak wordt er tijdens zo´n traject ook een profiel van je geschetst. Wie ben je, sterke punten, zwakke punten en wat voeg je toe aan je team.

Zo’n profielschets is heel leerzaam. Leuk om te lezen (vooral je sterke punten 😊), maar kan uiteraard ook confronterend zijn.

Mijn toegevoegde waarde voor het team bevatte steevast het punt; gezelligheid, fun, of zoals hierboven de topper; kan de sociale kalender organiseren.

Natuurlijk stond er nog veel meer in zo’n profielschets, (motiverende inspirator, die overal mogelijkheden en kansen ziet) , maar bij mij bleef enkel hangen dat ik niet meer was dan een gezellige collega, die ervoor zorgt dat iedereen het naar haar/zijn zin heeft.

Specialisten, experts, iemand met gedetailleerde vakkennis, ik wilde het maar wat graag zijn, want alleen dan kon je echt iets, had je aanzien en werd je serieus genomen door je omgeving.  En zo was ik jarenlang op zoek naar mijn specialisme, mijn vak, op zoek naar wat ik nou toch ging worden als ik groot was.

Een waardevolle zoektocht, zo blijkt achteraf, want naast het feit dat ik ontdekte wat ik vooral niet wilde, ontdekte ik ook steeds meer de waarde van al mijn sterke punten. Steeds meer werd ik tevreden met de persoon die ik ben en steeds minder streefde ik naar kwaliteiten die ik niet bezat.

Ik ontdekte dat ik niet wil passen in een grote organisatie en me al helemaal niet wil toeleggen op één onderwerp, of specialisme. Ik wil doen wat ik leuk vind, hoe en wanneer ik dat wil. En ja! Ik hou van gezelligheid, enthousiasme, mensen en nieuwe avonturen. Ik organiseer die sociale kalender als een malle en ik ben er trots op!

De aankomende periode vertel ik jullie hier op de site en via de social media kanalen meer over mijzelf en mijn nieuwste avontuur Schandalige Vrouwen.  Blijf er bij, want leuk en  gezellig het wordt sowieso!

Vorig bericht
Aletta Jacobs: Van naïef meisje tot wereldberoemde feminist
Volgend bericht
Als je alles hebt…..!

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu