Als de vriendschap over is…

Schandalig

Reünie

Laatst was ik uiteten met een vriendin Y. We wonen niet (meer) bij elkaar in de buurt en spreken elkaar niet veel. Maar áls we elkaar zien en spreken, is het als vanouds en is het goed. Zo ook die avond. Enthousiast vertelde we elkaar over alle ontwikkelingen in ons leven en plannen die we hebben. We sloten de avond af met het plan om een volgende date te plannen, waar ook vriendin X bij moest zijn. Die hadden we ook alweer een tijd niet gezien en gesproken en hoe zou het nu met haar zijn. Tijd voor een reünie.

Loslaten wat er niet meer is

Eenmaal thuis zag ik al het appje van vriendin Y met de uitnodiging tot een reünie. Snel regeerde ik met ‘goed plan!’. En ja! Vriendin X was ‘aan het typen’…….

Haar bericht was heel lief en correct, maar totaal anders dan ik had verwacht, of hoe de avond tot dan toe was verlopen.

Vriendin X gaf aan dat we elkaar al lang niet hadden gezien of (echt) gesproken en dat zij er niets meer voor voelde om nog eens af te spreken. Ze wenste ons en onze gezinnen alle goeds.. En dat was het…

Totaal ontgoocheld staarde ik naar het bericht. En plop…. ’vriendin x had de groep verlaten’….

Heel even wilde ik boos reageren, want huh? Wat doet ze nou!? Dat kan toch niet na al die jaren!? Dat doe je toch niet zomaar? Via de app..

En hoewel ik ontdaan en boos was op de situatie, was ik dat niet op vriendin X. Zij was eerlijk en dapper genoeg om iets dat al langer voortsleepte te beëindigen.

Want terugkijkend hebben we elkaar de laatste jaren van onze vriendschap nauwelijks of niet gesproken. En hoe lang wil je dan vasthouden aan iets dat klaarblijkelijk niet meer bestaat. Om het – voor de goede orde – weer even nieuw leven in te blazen en vervolgens net zo hard weer te laten versloffen.

Wat doe je als je voelt dat een vriendschap je geen energie meer oplevert? Blijf je hangen in wat ooit was? Of maak je de keuze en laat je los.

Soms moeten we onder ogen zien dat zaken passé zijn, een keuze maken en doorgaan, of in mijn geval de keuze accepteren en doorgaan, hoe verdrietig ook.

 

En jij? Heb jij wel eens de keuzen gemaakt om een vriendschap te beëindigen?

 

 

Vorig bericht
Janice: Female Power in Style
Volgend bericht
Saskia Heuckelbach: De wereld is voor dapperen gemaakt

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu