10 Tekenen dat jij een schandalige vrouw bent!

Schandalig

Toen ik ontdekte dat, áls er al vrouwen werden opgenomen in geschiedenisboeken, dit vooral gebeurde omdat hun gedrag afweek van het algemeen geaccepteerde vrouwbeeld. Schandalige Vrouwen waren het! En oh ja, ze hadden ook nog baanbrekende daden verricht, maar dat terzijde.

Ik ben heel graag een schandalige vrouw

Dit was het punt waardoor ik besloot. Als we worden getypeerd als schandalige vrouwen zodra we enigszins afwijken, ons eigen pad volgen en op die manier verandering brengen in de wereld, prima, dan ben ik heel graag die schandalige vrouw!

Beter een schandalige vrouw die haar eigen leven leidt, dan een volgzame vrouw die van alles moet, om zo ‘mooi’ in  een gekaderd plaatje te passen.

Beter een schandalige vrouw die haar eigen leven leidt, dan een volgzame vrouw die van alles moet, om zo ‘mooi’ in  een gekaderd plaatje te passen.

En ik hoop heel veel vrouwen met mij!

Ben jij een schandalige vrouw? Zeker weten!

We hebben allemaal een schandalige vrouw in ons, maar mocht je toch nog twijfelen, lees dan onderstaand rijtje door.

  1. Je weigert onvermurwbaar om het soort vrouw te zijn dat de wereld wil dat je bent. Je schuwt de status-quo en hebt een hekel aan verouderde clichés over wat het betekent om een vrouw te zijn, wetende dat deze verouderde opvattingen ons allemaal weerhouden om ons volledig potentieel te leven
  2. Je verafschuwt alle definities en labels. Wat betekent het om een vrouw te zijn? Wat je persoonlijk vindt dat het betekent, niks meer en niks minder
  3. Je accepteert jezelf volledig. Je weet dat kracht niet wordt verkregen door acceptabel te zijn voor anderen, maar om acceptatie voor jezelf te herdefiniëren.
  4. Je zult nooit klein, minder dan of zwak zijn. Je aanwezigheid is gebrul, nooit gefluister.
  5. Je weigert je schuldig te voelen omdat je eet wat je wilt of omdat je niet, of wel naar de sportschool gaat. Jouw lichaam, jouw verdomde regels. Geen ‘guilty pleasures’. Alleen pleasures. Altijd.
  6. Je veroordeelt geen enkele vrouw voor haar keuzes. Leven en laten leven. Hoe een andere vrouw vrouw-zijn definieert, is niet jouw zaak.
  7. Je begrijpt dat kracht niet koud, afstandelijk of gevoelloos is. Je weet dat ‘zacht zijn tegen een harde wereld’ echte kracht vergt.
  8. Als je ouder worden al belangrijk vindt, is dat vooral omdat je nog meer wilt bereiken en doen met je leven, niet omdat je er gehecht aan bent er jong uit te blijven zien. Kom maar op met de rimpels – ze zijn een ereteken.
  9. Je kleedt je zoals je je wilt kleden en weigert te luisteren naar wat iemand zegt over hoe vrouwen zich wel of niet moeten kleden. Je kleding staat niet ter discussie.
  10. Je weet dat je leven aan jou is om te bouwen of af te breken. Slachtofferschap maakt je machteloos, waarmee je het lang gekoesterde geloof dat vrouwen zwak zijn in stand houdt. Je bent een kracht om rekening mee te houden.

 

Vorig bericht
Anne: Ga het aan!
Volgend bericht
Je kunt niet altijd winnen

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu