How will you know if it is the right decision if you never make it?

Schandalig

Wanneer ben je klaar om een keuze te kunnen maken? Wat zijn de criteria en hoeveel scenario’s moet je uitwerken alvorens je een keuze maakt? Kun je alles weten van te voren? Heeft het zin? Helpt het je verder?


Schaamteloos en vrij keuzes maken

Dat was het onderwerp van de room die ik samen met DJjemoeder – hoste op Clubhouse afgelopen maandag. Eerlijk is eerlijk, ik vond ‘t best spannend vooraf, maar wat was het leuk!

Ruim een uur lang hebben we gesproken met  leuke vrouwen (én mannen) over hun vragen en ervaringen rondom keuzes maken.

Want, hoe en wanneer weet je nou dat het de juiste keuze is?

Kun je dat überhaupt weten?

Persoonlijk heb ik (ik ben een Weegschaal) een haat-liefde verhouding met keuzes maken. Toch gaat het me steeds makkelijker af. Ik heb een tijd terug namelijk besloten om het steeds vaker maar ‘gewoon te doen’. Gaan! In beweging te komen, voelen, ervaren, op mijn bek gaan, opstaan en weer door.

Ik maak ook hele slechte keuzes, maar kijk! Ik leef nog steeds.

Hoe zit dat toch met die keuzes?

Voor sommigen mensen is het al heel snel duidelijk wat hun te doen staat in het leven. Hun doel. Dat wat zij willen worden. Voor de meesten is het pad echter een stuk onduidelijker en ongrijpbaarder. En dat is helemaal niet erg. Daarbij zijn de mogelijkheden tegenwoordig ook eindeloos. Prachtig natuurlijk, maar al die keuzes kunnen ook verlammend werken, waardoor je geen enkele keuze meer maakt. Je hebt het gevoel dat je eerst moet weten wat je echt wilt voordat je in actie komt. Of je wilt je niet beperken door te kiezen. Maar wanneer ben je klaar om een keuze te kunnen maken? Wat zijn de criteria en hoeveel scenario’s moet je uit werken alvorens je een keuze maakt? Kun je alles weten van te voren? Heeft het zin? Helpt het je verder?

Geen enkele keuze hoeft definitief te zijn

Daarbij is goed om te beseffen dat een keuze niet definitief hoeft te zijn. Niet kiezen is in principe ook een keuze. Alleen zorgt die keuze vaak voor onrust en ontevredenheid, omdat je in je hoofd blijft leven en op die manier erachter probeert te komen wat je nou écht zou willen. Dat gaat niet werken. Je hoofd kan nou namelijk helemaal niet zoveel stappen vooruit denken. Wist je dat? Ook al heb je nu nog niet precies helder wat je te doen staat, erover blijven nadenken voordat je in actie komt heeft geen enkele zin en gaat je niet helpen.

Welke keuze kun jij vandaag maken?

Dus begin gewoon ergens. Kom uit je hoofd, maak één keus en kom in actie! Kies iets wat op dit moment goed voelt en haalbaar is. Iets waar je nu heel blij van wordt. Wees niet bang dat het een foute keuze is. Die bestaan niet. Het is altijd een moment waar je van leert. Jij bent in beweging gekomen en jij bent gegroeid. Jij hebt het tenminste geprobeerd. Jij bent die krachtige schandalige vrouw die vrij en schaamteloos voor zichzelf kiest. Vandaag, morgen en gister was je haar ook al!

 

Nog meer weten over keuzes? In dit blog geef ik je tips hoe ook jij krachtige keuzes maakt.

 

Vorig bericht
Angelina Jolie: Bijzonder en beeldschoon
Volgend bericht
Merel: Een super veelzijdige klusvrouw

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu