It takes two to tango

Schandalig

De innerlijke kracht van een vrouw hebben we allemaal nodig

Iedereen heeft zowel vrouwelijke (Yin) als mannelijke (Yang) energie in zich. De mate waarin verschilt per persoon, wel is het zo dat vrouwen over het algemeen meer vrouwelijke energie in zich hebben en mannen over het algemeen meer mannelijke energie.

Vrouwelijke energie is naar binnen gericht. Het zorgt voor zachtheid, creatie en voelen en is meer vanuit het hart gericht. Mannelijke energie is juist naar buiten gericht, zorgt voor daadkracht, hoe je jezelf neerzet met je talenten in de buitenwereld en komt vanuit het hoofd.

Deze verschillen vullen elkaar optimaal aan en wanneer we onze individuele mannelijke en vrouwelijk energie in balans brengen , brengen we ook de man/vrouw relaties – op elk niveau – in balans.

Wanneer we ons als vrouwen teveel willen spiegelen aan het mannelijke beeld om een plekje te verwerven in de maatschappij, bestaat de kans dat we aan onze vrouwelijke krachten voorbij gaan, vergeten zelfs en in disbalans raken.

Het is dus zeer belangrijk dat we onze vrouwelijke kwaliteiten/krachten gaan (her) ontdekken. Wanneer we deze vervolgens combineren met mannelijke daadkracht, ligt de wereld aan onze voeten!

Ben jij bewust van je vrouwelijke kracht en hoe zet jij deze in?

Vorig bericht
Bobbi Gibb: Eerste vrouwelijke deelnemer marathon
Volgend bericht
It won’t stick

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu