“Waar wil je óók goed in zijn?”

Schandalig

Huh? Wat zegt hij nou? Niet begrijpend kijk ik m’n coach aan. Ik heb zojuist met de grootst mogelijke moeite een aantal zaken weten te benoemen waar ik goed in ben en nu vraagt hij doodleuk waar ik óók goed in wil zijn…

Ik denk, zucht en kijk nog moeilijker, maar het blijft doodstil aan de overkant. Hmmmm……. Oké joh, blijkbaar zijn de hints ook al op vandaag.


Een traject dat mijn leven veranderde

Een fractie uit een persoonlijke coachsessie, jaren geleden tijdens een intensief traject dat ik mocht volgen vanuit mijn toenmalige werkgever.

Het was niet mijn eerste coaching traject, maar wel het traject dat mijn leven veranderde. Ik kwam erachter dat ik op een totaal verkeerde plek zat. Hoe gaaf en geweldig ook. En ik leerde ook dat veel overtuigingen mij op die verkeerde plek hadden gebracht en daar ook hielden.

Stemmetjes in je hoofd

Gaandeweg hebben we in ons leven namelijk, onbewust, allerlei overtuigingen meegekregen en opgebouwd. “Ik ben niet creatief, een technisch beroep is niets voor mij (een meisje) en met die studie kun je nooit geld verdienen!” Hoor je de stemmetjes al in je hoofd?

Zijn al jouw overtuigingen echt waar?

Ga eens na welke overtuigingen jij jezelf nog altijd voorhoudt en bedenk, zijn ze echt waar? Wat hebben ze mij gebracht? Brengen ze mij nog altijd iets, of remmen ze mij af? In het laatste geval mag je ze vriendelijk doch zeer dringend ‘bedanken’, loslaten en ruimte maken voor nieuwe overtuigingen.

In 4 stappen dichter bij jouw koers

  1. Weten waar je goed in bent is een belangrijke eerste stap.
  2. Je bewust zijn van je overtuigingen een goede tweede.
  3. Bij stap 3 gooi je je belemmerende overtuigingen de deur uit
  4. Als je hierna voor jezelf de vraag kunt beantwoorden waar je óók goed in wilt zijn, kom je steeds dichter bij de juiste koers. JOUW koers!

Waar wil jij óók goed in zijn?

En denk je nu, sja lekker makkelijk, maar ik schud dat niet zo 1,2,3 uit mijn mouw (no worries, je bent niet de enige, zie mijn voorbeeld hierboven), stuur me gerust bericht, Dan kijken we samen of ik je verder kan helpen.

Vorig bericht
Ik wil een strandtent
Volgend bericht
Liza: 100% Lefwijf

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu