Waarom eigenlijk ook niet?

Schandalig

Vandaag kwam een vriendin op bezoek. Zij heeft een moeilijke jaar achter de rug, waarin zij vol goede moed aan een nieuwe baan begon, maar na een aantal maanden volledig was opgebrand door de omgeving waarin zij terecht kwam. Het kostte haar bakken vol energie en fysieke kwalen, maar zij zette door en leverde goed werk.

Moeilijke keuze

Nu blijkt dat haar contract niet zal worden verlengd staat ze voor een belangrijke keuze. Welke weg zal zij inslaan? De bekende, waarin zij haar waarde kent en waarmee zij – als alleenstaande moeder – verzekerd is van stabiliteit, maar waarvan een stemmetje diep van binnen schreeuwt dat dit niet meer is wat ze wil? Of de onbekende, nieuwe weg, vol begrijpelijke angsten en onzekerheden, maar ooh zo veel interessante onderwerpen waarvan haar hart sneller gaat kloppen. En waarvan hetzelfde stemmetje schreeuw dat ze die verder wil onderzoeken en ontdekken?

Het lijkt makkelijk als het zo op papier staat, maar het durven luisteren naar je gevoel en zo het onbekende pad kiezen is dat alle behalve.

Zo’n keuze maak je niet op de een of andere dag en zonder dat je het weet gaan er al vele gedurfde stappen aan vooraf.

waarom eigenlijk ook niet

Zo ook bij deze vriendin. Ze verteld me dat op momenten waarop we vanuit maatschappelijk oogpunt hebben ‘geleerd’ dat het beter is om iets níet te doen, zij zichzelf steeds vaker de vraag stelt: “Waarom eigenlijk ook niet?” En zo vertrok ze laatst met haar kinderen, na een drukke dag, na het avondeten, laat, alsnog naar het strand om van een prachtige zonsondergang te genieten. Iedereen lag dan misschien laat in bed, maar iedereen heeft het overleefd en de kinderen hebben het er nog over. Hoe leuk en mooi het wel niet was.

Het lijkt misschien onbenullig en klein, maar ik denk dat we onszelf vaker deze vraag mogen stellen. Waarom eigenlijk ook niet? Wat houdt ons tegen? Wat gaat er mis? En wat gebeurt er als je het wél doet?

Mooie dingen waarschijnlijk!

Vorig bericht
It won’t stick
Volgend bericht
Waarom vrouwen altijd een schuldgevoel hebben

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu