wat zullen ze wel niet denken

“Wat zullen ze wel niet denken?”

Schandalig

Wat we als mensen, vrouwen, maar moeilijk naast ons neer kunnen leggen, is de mening van anderen. Want, stel je voor dat die negatief is. Is het dan wel goed wat wij doen? Passen we dan nog wel in het perfecte geconditioneerde plaatje? Eigenlijk wil je iets heel anders, maar ja.. Wat zullen ze wel niet denken?


Schijt hebben aan andermans mening

Als geen ander weet ik hoe goed het voelt om eigen keuzes te maken en volledig schijt te hebben aan wat een ander hier misschien wel van vindt. Juist datgene durven doen, omdat jij daardoor de beste versie van jezelf kunt zijn. Of worden. Het klinkt als een open deur, maar wanneer je zaken aanpakt op jouw manier, met alle  – vrouwelijk – kracht die je in je hebt, dan kun je de hele wereld aan. Ik ben er van overtuigd dat er een schandalige vrouw in ons allemaal zit. En dat is enkel positief! Want, een schandalige vrouw is het vuur in jou en weet precies waarom je hier bent, wat je te doen staat en hoe JIJ dat het beste kan. Op JOUW manier.

Ik heb moeten leren luisteren naar mijn gevoel

Denk ik dan nooit (meer) na wat anderen van me en mijn keuzes vinden? Ben ik nooit bang dat ‘men’ mij raar, dom oppervlakkig of ondoordacht vindt? Zeker wel! Sterker nog, ik heb het grootste deel van mijn leven geleefd op de manier waarvan ik dacht dat anderen dat zo van mij verwachtte. Pas toen ik echt vastliep ben ik gaan ontdekken wat ik leuk vind en leerde ik weer luisteren naar mijn gevoel. (hoe jij dat ook kunt, vertel ik een volgende keer!)

Ik gaf gehoor aan mijn gevoel, gooide het roer om en ben gestart met mijn leven te leiden op mijn manier. Weg met vastgeroeste overtuigingen en conditioneringen. Ik hoef niet één vakgebied te kiezen. Ik hoef überhaupt geen enkele keuze te maken die niet bij mij past. En dat voelt me toch goed!! Dat gun ik iedereen!

Een schandalige vrouw is het vuur in jou en weet precies waarom je hier bent.

En toch liet ik mij vorige week weer even van mijn onbevreesde pad duwen.

Als een bestelling werd de perfecte opdracht in mijn schoot geworpen

Nadat ik in maart 2020 stopte met mijn loondienst baan, heb ik mij vol gestort op het oprichten en uitdenken van de basis van Schandalige Vrouwen. Toen deze stond, ben ik na de zomer actiever op zoek gegaan naar een klus die ik met mijn huidige ondernemerschap zou kunnen combineren. Niet heel gemakkelijk, want naast de  huidige crisis was ook mijn wensenlijst niet mals. Ik ging dit immers doen op mijn manier. Net toen ik ervan overtuigd raakte dat ik toch óf mijn plannen, óf mijn wensenlijst moest wijzigen, werd ik gebeld door een recruitment agency. Als een bestelling werd de perfecte freelance opdracht in mijn schoot geworpen.

Maar in plaats van dat ik blij en trots was, vloog de onzekerheid me naar de keel. Ik zag allemaal beren op de weg en liep rond met een onbestemd, zenuwachtig gevoel. Mijn vriend snapte er weinig van. Dit was toch wat je wilde?

Ja maar,

Wat als ze me toch niet goed genoeg vinden?

Hoe regelen we dat nu met de kinderen?

Raak ik de focus op Schandalige Vrouwen hierdoor niet kwijt

Ben ik hier niet te halsoverkop ingestapt?

En,

Wat zullen anderen ervan vinden nu ik kies voor geld in plaats van fulltime werken aan Schandalige Vrouwen?

Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik het gewoon wel doe?

“Wat zullen ze wel niet denken?” Daar was ie weer, de vraag waarvan ik me had voorgenomen hem nooit meer aan mezelf te stellen, laat staan mijn keuzes in de weg te zitten. 

En eigenlijk zodra ik me dat realiseerde wist ik wat me te doen stond. Ik stelde mijzelf een aantal simpele vragen: “Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik het wél doe? Sta ik er alleen voor? Ik het voor altijd? Kan ik het weer veranderen? Wie is er verantwoordelijk voor mijn focus?

Mijn onzekerheid maakte plaats voor zekerheid, omdat juist door mezelf deze simpele vragen te stellen, het duidelijk werd dat niets mij in de weg stond, dat ik kan en mag bepalen. En tja… het antwoord op die laatste vraag zal ik nooit helemaal zeker weten. Wat je ook doet, mensen denken er altijd wel iets van. Dus kun je maar beter doen waar jij gelukkig van wordt!

Inmiddels ben ik gestart en trek ik weer mijn eigen plan! Het blijft een heerlijk gevoel!

 

 

Vorig bericht
Marie Curie: het toonbeeld van emancipatie
Volgend bericht
Henrika: Als een feniks herrezen

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu