Wijvengezeik

Als je me 10 jaar terug had gezegd dat ik vrouwen zou coachen en dus ook voornamelijk met vrouwen zou werken, had ik je niet geloofd. Ik? Voor geen goud!


Werken veilige afstand van vrouwen

Ik heb altijd in ‘mannenwerelden’ gewerkt op veilige afstand van vrouwen. Ik moest niks hebben van vrouwen. Ja, als vriendinnen, maar verder vond ik vrouwen en alles erom heen nogal ingewikkeld. Garant voor drama, soft gedoe, getut en gezeik. Vrouwenclubjes binnen de organisatie. Brrrrr!! Hoe soft was je wel niet als je dát nodig had als vrouw.. Kom op zeg, zet er gewoon een tandje bij.

Heerlijk op mijn gemak tussen de mannen

Tussen de mannen voelde ik mij op mijn gemak. (Nog steeds!) Lekker concreet, rechttoe, rechtaan, duidelijk en heerlijk simpel. Paar grove grappen tussendoor en zonder afleiding op je doel af. En waarom zou je je in godsnaam zo kwetsbaar opstellen?

Little did she know…

Op zoek naar mijn zachte kant

Toen ik zelf compleet vastliep en al mijn mannelijke energie en eigenschappen mij geen meter verder brachten, ging ik ‘noodgedwongen’ op zoek naar mijn zachte kant. Ik ontdekte dat wijvengezeik helemaal geen gezeik is (nou ja, tot op zekere hoogte 😉) en ik leerde kwetsbaar te zijn en dit juist als kracht te zien en in te zetten. WoW! Er ging een wereld voor me open.

Ik zal altijd lekker blijven gaan op mijn mannelijk energie, maar mijn vrouwelijke kant is niet langer een ondergeschoven kindje. Beide zijn voor mij belangrijk en krachtig.

Mijn vrouwelijke kant is niet langer een ondergeschoven kindje

Ik ben er trots op een vrouw te zijn

Ik ben een vrouw. Schandalig, stoer, maar juist ook zacht, chaotisch, kwetsbaar en invoelend en ik ben er trots op. Steeds beter leer ik luisteren naar beide kanten en dat brengt mij steeds beter in balans.

Kom maar door met dat wijvengezeik!

 

Herkenbaar? Geef jij al jouw kanten evenveel aandacht en ben je daardoor goed in balans? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal! Ook als je een vraag hebt of wel wat hulp kunt gebruiken, neem vrijblijvend contact op.

Vorig bericht
Update van Emma: Hulp vragen
Volgend bericht
It’s my way, or the highway

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu