Angelina Jolie: Bijzonder en beeldschoon

Angelina Jolie Voight , geboren op 4 juni 1975, Los Angeles, is een Amerikaanse actrice en regisseur die bekend staat om haar sexappeal en scherpte, maar ook om haar humanitaire werk.

Depressief en donker

Op 11-jarige leeftijd wist Jolie dat zij actrice wilde worden en begon ze met acteerlessen. En hoewel ze een gelukkige kindertijd had, raakte Jolie in haar tienerjaren depressief. Op de middelbare school was ze een outsider en werd ze door haar medescholieren gepest om haar dunne lichaam en volle lippen, en om het dragen van tweedehands kleding, een bril en een beugel. Tijdens deze periode sneed ze zichzelf en droeg enkel zwarte kleding. Op 14-jarige leeftijd trok ze in bij haar eerste vriend, stopte met haar acteerlessen, en droomde van een carrière als begrafenisondernemer. Twee jaar later was de relatie voorbij en vervolgde ze acteeropleiding.

Internationale videogameheldin

Na een kortstondige carrière als fotomodel begint Jolie in 1993 haar filmcarrière met enkele low budget films. Al snel worden deze opgevolgd door Hollywoodproducties en wint Jolie diverse precieuze filmprijzen.  Met haar rol  als videogameheldin Lara Croft in Lara Croft: Tomb Raider (2001) bereikte ze de status van internationale superster.

Liefde, eigenzinnigheid en schandalen

In de liefde zit Jolie niet stil en is ze al even eigenzinnig.  Na haar jeugdliefde, trouwt Jolie in 1996 met Jonny Lee Miller, die ze leert kennen op de set.  Tijdens de huwelijksceremonie draagt Jolie een zwarte rubberen broek met hierop een wit T-shirt waarop ze de naam van haar echtgenoot in haar eigen bloed heeft geschreven. Het huwelijk wordt geen succes en op 3 februari 1999 wordt de scheiding uitgesproken.

In 1999 Krijgt Jolie een relatie met de zeventien jaar oudere Billy Bob Thornton. Ze trouwen en er gaan bizarre geruchten in het rond over dit echtpaar. Zo zou Billy Jolie’s ondergoed dragen en zouden ze beiden een flesje om hun hals dragen met hierin het bloed van de ander.

Jolie gaat enige tijd na de opnames van Tomb Raider (opgenomen in Cambodja) terug naar Cambodja om hier de vluchtelingenkampen te bezoeken. Dit is het begin van haar humanitaire werk. In 2002 adopteert Jolie een Cambodjaanse zoon “Maddox” en drie maanden later gaan Jolie en Billy uit elkaar.

In 2005 was het wederom raak op de set van de film Mr. & Mrs. Smith. Angelina en tegenspeler Brad Pitt worden verliefd op elkaar. Hun liefde wordt een Hollywoodschandaal, omdat Brad Pitt op dat moment nog samen is met publiekslieveling Jennifer Aniston. Pas in 2007 bevestigen de twee officieel hun relatie en kondigen hun zwangerschap aan. Samen krijgen ze drie kinderen en adopteren ze ook nog twee kinderen. In 2016 wordt bekend dat Brad en Angelina na twaalf jaar uit elkaar gaan.

Kanker

in 2013 blijkt dat Jolie drager is van het BRCA1-gen. Dit betekent dat ze een grote kans loopt om borstkanker en eierstokkanker te krijgen, net zoals haar moeder en oma voor haar. In 2013 laat ze daarom preventief haar borsten afzetten (en weer reconstrueren) en in 2014 worden preventief haar eierstokken verwijderd, waarna ze in de menopauze terechtkomt.

Humanitarian

Naast haar acteer carrière is Jolie sinds 2001 actief voor de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, eerst als Goodwill Ambassadeur en sinds 2012 als Speciaal Gezant. Voor haar inzet ontving ze een ere-Oscar, de Jean Hersholt Humanitarian Award en werd door koningin Elizabeth II benoemd tot Dame Commandeur in de Orde van Sint-Michaël en Sint-George.

Ze is meerdere malen uitgeroepen tot de mooiste en meest sexy vrouw ter wereld.

Als een beroemdheid die haar sterrenkracht goed heeft gebruikt door haar liefdadigheids- en humanitaire werken, is Angelina Jolie ongeëvenaard. Dank je wel!

Vorig bericht
Daniëla Heijerman: “Ik vind het fijn om mijn lichaam te voelen.”
Volgend bericht
How will you know if it is the right decision if you never make it?

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu