Anke: Persoonlijke groei is wat mij drijft

Als 41-jarige moeder van 2 dochters en een goedlopende business wil ik dagelijks de fun van het ondernemen ervaren. Ruim 22 jaar ervaring als ondernemer heeft me veel inzichten gegeven en ik vind het elke dag weer een feestje dat ik ondernemers in de start of scale-up fase van hun bedrijf kan helpen om strategisch juiste stappen te zetten en ze te helpen transformeren zodat ze ook met plezier en op hun eigen voorwaarden kunnen ondernemen.


Rewind

Als jong meisje veranderde mijn leven al vrij snel toen mijn jongste zusje overleed. Daar op dat besloot ik ( onbewust) dat ik er altijd voor zou zorgen dat de mensen om mij heen gelukkig waren en dat ze zich op geen enkele manier zorgen om mij hoefde te maken. Het ging met mij altijd goed.

Ik ging kapot en voelde me eenzaam

Toen ik 2 jaar samen was met de vader van mijn kinderen werd hij op een ochtend wakker met verminderd zicht. Eerst dachten we nog dat het een migraine aanval was,  maar niet veel later bleek hij een klein herseninfarct te hebben gehad. Op diezelfde dag kwam ik er ook achter dat ik zwanger was van onze tweede dochter…Dit was het begin van een langdurig zorgtraject en daar kwam nog een schepje bovenop toen hij een aantal jaren later weer een ernstig herseninfarct kreeg waardoor de zorg voor de kinderen en de zorg voor hem, naast het runnen van mijn bedrijven volledig op mijn schouders terecht kwam. Voor de buitenwereld was ik krachtig en sterk, maar van binnen ging ik kapot en voelde me eenzaam.

Na de nodige persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s en samenwerkingen met coaches kon ik afscheid nemen van de keuze van het kleine meisje in mij en toegeven dat ik niet meer gelukkig was in deze relatie. Ik vond mezelf te jong om voor de rest van mij leven als mantelzorger te leven. Ik wilde plezier, liefde, speelsheid in mijn leven en heb ik een punt achter de relatie gezet. Vanaf dat moment koos ik voor mezelf.

“Be bold and choose your own pad”

Afscheid nemen en ruimte maken

Het 1,5 jaar wat daarop volgde was pittig. Ik kreeg een auto ongeluk en niet lang daarna volgde de eerste lockdown. Juist door die lockdown en het volledig wegvallen van alle activiteiten was er ruimte voor verstilling en persoonlijke groei. Het was duidelijk wat ik wilde en dat pad ging ik ook volgen. Dat was ook het moment waarop ik afscheid nam van de oude vorm van mijn bedrijf en er ruimte kwam voor de iamara- academy.

Ik ben nu precies op de plek waar ik wil zijn. Ik woon in een lekker huis met mijn dochters, heb een hele leuke en lieve vriend en de academy groeit. Mijn missie is om een verschil te maken voor zoveel mogelijk ondernemers zodat ze op een authentieke manier en op hun eigen voorwaarden kunnen gaan ondernemen. Ik ben alleen maar ontzettend dankbaar dat ik op die reis stukjes mag meelopen.

Ik kijk ernaar uit om jou als ondernemer te helpen. Kijk op mijn website voor meer info en volg me op instagram of linkedin

 

Dank je wel Anke!

Vorig bericht
Renate: Alles is mogelijk, als je maar durft!
Volgend bericht
Desiré: Vol trots een ambitieuze en egoïstische moeder

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu