Anne: Ga het aan!

Wat een eer om de schandalige vrouw op vrijdag te zijn!

Mijn naam is Anne, 41 jaar. Op gegroeid in Leiden maar woon alweer 7 jaar in Arnhem. Vroeger was ik vooral een schandalige vrouw in de zin dat ik schandalig slecht voor mezelf zorgde. Maar het plaatje voor de buitenwereld moest in orde zijn dus had ik een mooi masker ontwikkeld en werkte hard waardoor veel mensen dit helemaal niet doorhadden. Niet bepaald een recept voor geluk en gezondheid zoals je je misschien wel kunt voorstellen.


Laag zelfbeeld, verlatingsangst en een nieuw dieptepunt

Vanaf mijn 14e was ik vaak lange periodes depressief, had een heel laag zelfbeeld en enorme verlatingsangst. Ik volgde de ene na de andere behandeling in de GGZ, had allerlei diagnoses. November 2019 was een nieuw dieptepunt. Weer een stukgelopen relatie, met veel schaamte en schuldgevoel en zonder hoop op een mooie toekomst zakte ik in een diepere depressie dan ooit.

Als je niks verandert verandert er niks

Contact met mijn innerlijk kind

In januari 2020 realiseerde ik me opeens dat ik van mezelf moest gaan houden. Maar HOE? Dat wist ik nog niet. Ik ben begonnen met online meditaties en met boksen. Daardoor heb ik leren voelen in mijn lichaam, wat een ontdekking was dat! Vervolgens ging ik dat combineren met contact maken met mijn innerlijk kind. Langzaam begon er iets in mij te groeien, een soort innerlijke kracht waarvan ik niet wist dat ik die had. Juist omdat ik dit aan mezelf kon geven, het was niet door iets buiten mijzelf. Dat deed iets bijzonders, het was blijvend, want ik ben er altijd voor mezelf. Dit was het begin van mijn helingsproces en ik voelde heel sterk: dit wil ik met anderen delen.

Het was blijvend, want ik ben er altijd voor mezelf

In Juni 2021 nam ik mijn laptop mee op vakantie, 1 weekje Corsica in mijn eentje. En ik ging aan het werk. Elke dag zat ik 3 uur te schrijven, het stroomde eruit, zo recht uit mijn hart. Ik was niet te stoppen en kreeg er heel veel energie van.

Ga Het Aan

Terug van vakantie op mijn eerste werkdag heb ik meteen mijn leidinggevende gebeld. Of ze even wilde wandelen. Ik heb het meteen gezegd. Sorry, ik moet mijn baan opzeggen. Ik volgde Schandalige Vrouwen toen al een tijdje. Dat heeft zeker bijgedragen aan deze stap, de moed om het echt te doen. Ga Het Aan was geboren.

Vrijheid, stress én avontuur

Het is een super leerzame weg tot nu toe, alle veiligheid van een goedbetaalde vaste baan loslaten levert van alles op. Vrijheid en stress, avontuur, nieuwe mensen ontmoeten, mezelf steeds uitdagen om nieuwe dingen aan te gaan.  Ik zou het iedereen gunnen om oude pijn te kunnen helen en helemaal zichzelf te worden.

 

Dank je wel Anne!

 

Wil je op de hoogte blijven van Anne en haar weg, of kun je ook wel wat hulp gebruiken om oude pijnen te helen? Volg Anne dan zeker op Instagram!

Vorig bericht
Ashley: Verantwoordelijk en onafhankelijk
Volgend bericht
10 Tekenen dat jij een schandalige vrouw bent!

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu