Anne van de Vegte: Rise Up Babe

Wat gebeurt er als je je hart volgt en linksaf slaat, terwijl rechtsaf voldoet aan alle verwachtingen?

Een kernvraag in de eerste ontmoeting tussen Monique en mij die me direct deed denken aan het gesprek dat ik met mijn vader had een jaar voor zijn sterven.

Linksaf

Hij was ziek, maar nog strijdlustig en samen togen we naar het mooie Ootmarsum naar de galerie van Ton Schulten.
In de auto kwam het gesprek op mijn carrière…, die ladder die ik beklom en waarvan ik wist dat die al jaren tegen de verkeerde muur stond. Ik vertelde uitgebreid over de keuzes die ik maakte om weg te gaan, linksaf te slaan, die carrière naar directieniveau niet te volgen. Toen we aankwamen en uitstapten, vroeg hij: ‘maar je gaat wel voor die directiefunctie, hè?’. Ehm. Nee. Een gegeven dat in zijn generatie niet voorkwam: op weg zijn naar boven en dan een zijstap maken of erger nog,  opnieuw beginnen.
We hebben btw een dag met onuitwisbare indrukken gehad, die ik als ik dit opschrijf nog steeds de tranen over mijn wangen doen lopen.

Verwachtingen

Het begon al eerder, deze verwachtingen.
Een van de eerste keren dat ik me zou moeten schamen was een paar jaar eerder toen ik ontslag had genomen om een half jaar te gaan reizen in Nieuw-Zeeland en Australië. Geen attachments, gewoon vrij weg, dus zonder job terwijl ik een sabbatical had kunnen nemen. Een van de laatste dagen voor ik vertrok, gingen Michel en ik langs oma. Tot mijn verbazing, en die van Michel, vroeg ze – me streng aankijkend – bij het afscheid wat Michel al die maanden ging eten, wie er dan voor hem kookte? Te lief, maar really, een andere generatie.

Heilige huisjes

Maar ook in de nog huidig werkende generaties en heersende opvattingen, kun je als werkende, ambitieuze vrouw prima tegen heilige huisjes aan lopen.

Zo stopte ik, tijdig aangekondigd, met een interim klus, omdat ik me wilde onderdompelen in mijn website en mijn eigen bedrijf wilde opbouwen. Mijn toenmalige opdrachtgever was verbolgen en zwaar teleurgesteld, omdat dit voor hem geen reden was (er was overigens geen enkele reden om zoiets te stoppen in zijn ogen). Pittige gesprekken volgden.

Een gemiste kans, of thuiskomen?

Er zijn talloze voorbeelden waar ik linksaf ging. Vanuit de heersende opvatting: dom, zonde van mijn talent, raar en een gemiste kans. Vanuit mijn hart: thuiskomen.

Rise Up Babe

Inmiddels combineer ik yoga, psychologie, coaching, therapie en essentiële oliën in de programma’s die ik aanbied.

Schandalig heb ik gekozen voor wat ik op deze aardbol te doen heb, mijn missie leven, die perfect verwoord is in deze drie woorden: Rise Up Babe. 

 
I think of a hero as someone who understands the degree of responsibility that comes with his freedom “ – Bob Dylan

Verantwoordelijkheid

Kiezen voor die missie is pure vrijheid én geeft een verantwoordelijkheid.

De verantwoordelijkheid om zelf te blijven risen, door weerstand heen te bewegen, emotioneel te helen en to enjoy the ride.

Een verantwoordelijkheid naar andere vrouwen en meisjes toe om ze te inspireren zichzelf schaamteloos te laten zien, te gaan voor wat zij willen en schandalig te genieten.

De verantwoordelijkheid naar onze dochter en zonen toe om te laten zien wat mogelijk is.

En bovenal de verantwoordelijkheid naar mezelf om steeds meer autonoom te bewegen door dit leven heen.

 


Anne is een Succes Coach & Transformatie Mentor voor (opkomende) leiders, ambitieuze vrouwen en ondernemers met een passie die hun leven en business zowel financieel, emotioneel als mentaal naar een hoger niveau willen tillen en willen ‘shinen’ als nooit tevoor d.m.v. transformerende mentoring en/of high vibe essentiele olie en traditionele yoga. Are you ready to rise? Kijk dan snel op www.annevandevegte.com

 

Vorig bericht
Bibian Mentel: Moeder, echtgenote en meervoudig paralympisch kampioene snowboarden
Volgend bericht
Je gedraagt je als een vent!

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu