Anouk: Rock Koningin van Nederland

Turbulente jeugd

Anouk Teeuwe, ofwel Anouk, wordt op 8 april 1975 geboren in Den Haag. Haar jeugd is turbulent. Als puber stopt ze met school en loopt ze weg van huis. Ze pendelt van tehuis naar tehuis.

In deze periode begint Anouk met zingen. Ze wordt achtergrondzangeres in een feestband en treed op op bruiloften en partijen. Hartstikke leuk en gezellig, maar Anouk wil meer.

In 1994 wordt ze aangenomen op het Rotterdamse Conservatorium, zónder de vereiste vooropleiding, maar na twee jaar geeft ze er de brui aan. Op dat moment wordt ze gespot door Barry Hay en hij biedt aan een nummer voor haar te schrijven. Dit resulteert in haar eerste single; Mood Indigo. En een platencontract in hetzelfde jaar.

Nobody’s Wife

Een jaar later komt haar tweede single uit: Nobody’s Wife. Haar grote doorbraak.

Vanaf dit moment is Anouk niet meer weg te denken uit hitlijsten, poppodia en festivals. En wordt zij (terecht) jaar in jaar uit geprezen met diverse awards en popprijzen.

Eigen koers

Anouk kenmerkt zich door gedurende haar carrière volledig haar eigen plan te volgen. Waarmee ze meerdere keren vriend en/of vijand verrast.

Zo is het Anouk die in 2013 Nederland vertegenwoordigt tijdens het Eurovisiesongfestival. Geen enkele Nederlandse artiest durft zich er nog aan te wagen, maar Anouk haalt, op geheel eigen wijze in de finale de 9e plek.

En in 2015 verschijnt ze als een van de coaches in The Voice of Holland. Haar snoeiharde commentaar zorgt direct tot opschudding. Anouk trekt zich er weinig van aan.

Het allerliefst is Anouk thuis bij haar 6 kinderen. En ze heeft er nooit een geheim van gemaakt om haar optredens zo uit te kienen, dat zij haar grote gezin kan onderhouden.

Powervrouwen

In onderstaande videoclip van It’s a New Day brengt Anouk een ode aan powervrouwen.

Anouk, zelf een aardige powervrouw, zangeres, moeder, die altijd haar “mannetje” staat, haar ongezouten menig geeft en zich daarvoor nooit zal verontschuldigen.

Dank je wel Anouk!

Vorig bericht
Ben jij een avonturier?
Volgend bericht
Jacinda Ardern: Geboren leider

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu