Ashley: Verantwoordelijk en onafhankelijk

Verklaar me voor gek, maar als basisschoolleerling wist ik al dat ik een bachelor en een master wilde halen. Waarin? Geen idee, maar dat was hoe het hoorde. Zoals mijn ouders (en ik) het dus graag zagen, deed ik het VWO, en ging ik daarna aan de Universiteit van Amsterdam studeren.


Mijn ondernemersvuurtje begon te branden

Tijdens mijn bachelor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen begon het ondernemersvuurtje te branden. Uit m’n eigen behoefte om uplifting content te lezen, startte ik mijn eigen online magazine.

Uiteindelijk ben ik daarmee gestopt omdat de druk van fulltime studeren, werken én een magazine runnen me te groot werd. Wel maakte ik mezelf de belofte: als ik ooit weer een tof idee heb, dan ga ik weer ondernemen.

Ga ik mijn ouders blij maken, of mezelf?

Na mijn bachelor stond ik voor de keuze: ga ik een master doen? Of ga ik me richten op ondernemen? Die keuze voelde eigenlijk meer als: ga ik m’n ouders blij maken of mezelf? Want die master interesseerde mij ondertussen geen hol meer. Ik had geproefd van de vrijheid van het ondernemen en de voldoening die het gaf. En begon die master steeds meer te zien als noodzakelijk kwaad. Afleiding van wat ik echt wilde.

Die master interesseerde mij ondertussen geen hol meer

Na lang wikken en wegen, was dit het moment dat ik heel duidelijk voor mezelf koos. Ik realiseerde me meer en meer, dat mijn eigen mening toch iets belangrijker is dan die van mijn ouders. Ik zette mijn aanmelding voor een master in Utrecht niet door, en ging in plaats daarvan een coachopleiding volgen. Ik heb ontslag genomen bij de baan waar ik inmiddels fulltime werkte, en ben ik op zoek gegaan naar mijn eerste klanten.

Breken van patronen

Inmiddels help ik ondernemers breken met hun patronen van zelf sabotage, zodat ze de resultaten gaan halen, waarvan ze weten dat het in ze zit. Iets waar ik maar al te graag hulp bij had gewild in de tijd van mijn online magazine.

Rollercoaster

Het was een grote rollercoaster, en soms is dat het nog steeds. Maar dit is wat ik graag wilde. Verantwoordelijkheid, creatieve vrijheid, onafhankelijkheid. En dat ik heb ik nu. Ik geniet enorm van mijn werk als ondernemerscoach.

Wat ik jou als lezer graag mee wil geven is: alle clichés zijn waar. Het is inderdaad beter om voor jezelf te kiezen. En ja, daar word je het gelukkigst van. Maar mijn advies is vooral, je weet het wel, dus ga het leven!

Mijn advies is vooral, je weet het wel, dus ga het leven!

 

Dank je wel Ashley!

 

Meer weten over Ashley en haar aanpak? Volg haar op Instagram.

Vorig bericht
Liza: 100% Lefwijf
Volgend bericht
Anne: Ga het aan!

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu