Barbara: Ik ga de beste versie van mijzelf de ruimte geven

Fire in the soul gives a mouth you can’t control

Als ik mijn walk of fame de revue laat passeren besef ik mij dat ik in de gedachte van Schandalige Vrouwen precies andersom mijn route heb gelopen. Er zijn opvallend genoeg meerdere momenten waarop ik juist wél geluisterd heb naar mijn ‘inner happy activist‘. Het lijkt er meer op dat ik die gave naarmate ik ouder wordt een beetje ben verloren.

Testbeeld als startsein om te gaan koken

Halverwege mijn Vwo gaat bij mij mijn brein op testbeeld, ik stap eraf in jaar 4 en geef gehoor aan wat ik al als kind al wist… Koken wil ik..

Ik heb de mazzel talent voor mijn passie te hebben en loop dan ook de opleiding uit met een brede grijns én 2 diploma’s.

Niets weerhoudt mij ervan op top niveau te koken

Een crash op de snelweg gooit jaren later roet in het eten en ik moet mijn plekje in de sterrenzaak opgeven om alsnog te revalideren…Koken op dat niveau zou dan theoretisch niet meer lukken… Theoretisch… 2 Jaar later ben ik terug en heb ik als souschef de plek en tijd van mijn leven.

Of toch niet..

Op mijn 35e lijkt een beginnende hernia mij in de weg zitten, super storend, want ik heb het nogal leuk. Gezellige baan, dag minder werken om samen met mijn man onze droom onderneming op te bouwen, moeder geworden van een pracht exemplaar en helemaal klaar voor het grote gezin wat ik hoop te krijgen…

Een bezoek aan de huisarts loopt even anders en 48 uur later ben ik thuis met een diagnose voor het leven, MS. Als de wereld onder je voeten wegzakt heeft watertrappelen geen zin, laat je zinken en spaar je krachten om je op enig moment af te zetten tegen de bodem en als een f16 boven water uit te schieten.

Versie 2.0

De diagnose maakte van mij een andere versie, dat vind ik lastig. Mijn inner happy activist is daar ook kopje onder gegaan en in 2.0 versie terug gekomen. Het voor jezelf kiezen voelt soms bezwaarlijk. De MS eist zijn tol, ook van mijn inner circle en ik betrap mijzelf op compensatie gedrag.

 

Take a risk or loose a change

 

Het komende jaar ga ik mijn beste versie de ruimte geven. Dat betekent voor mijzelf kiezen op een manier waarbij ik anderen ook gelukkig maak, simpelweg omdat ik dat ben.

Voor Schandalige Vrouwen zal ik mijn word vomit af en toe laten meelezen, voor mij de schop onder een kont die nu echt haar boek moet afmaken, haar blog moet starten en mínstens 4  andere redelijk briljante ideeën uit dat drukke brein de ruimte mag geven .

 

Vorig bericht
Florence Nightingale: Grondlegster van de verpleegkunde
Volgend bericht
Stephanie over haar ideale sportmix en hoe zij deze inpast in haar drukke leven

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu