carina dusseldorp eigen voorwaarden

Carina Dusseldorp: leeft haar leven op háár voorwaarden

Always being the ‘good girl’

Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe, kan ik wel zeggen dat ik het grootste deel ervan heb geleefd als ‘good girl’. Ik deed vooral wat ik dacht dat er van me werd verwacht. Ik wilde vooral iedereen tevreden houden en de perfecte dochter, vriendin, werkneemster en vrouw in het algemeen zijn. Pleasen en het imago hoog houden, dat was m’n auto-pilot. Met mij gaat alles goed, ik kan alles aan en ik ben er vooral om JOU te helpen.

Wat anderen zagen, was het topje van de ijsberg. Alles ging super, studeren, carrière maken, huis kopen, alles ging voor de wind en niks aan het handje. Terwijl er onder de oppervlakte juist woede, verdriet en onmacht was. Maar dat mochten ze niet zien, daar schaamde ik me voor. Ik wilde die emoties ook vooral niet voelen, dus ik reageerde ze af in mijn familie of ik verdoofde ze met eten. En ook daar schaamde ik me voor, dus dat veegde ik onder het tapijt.

Toen ging het licht uit

Begin 2018 ging bij mij het licht uit. Ik was emotioneel en mentaal helemaal op. Ik kon de façade niet langer meer hooghouden. Dit was het gevolg van veel te lang mezelf in een jasje proppen dat ik niet paste. Veel te lang mezelf wegcijferen. Veel te lang mijn lichaam pijn doen. Veel te lang ja zeggen terwijl ik nee voelde. Veel te lang mezelf verloochenen en niet eerlijk durven zijn. Logisch dat de bom als het ware barstte, het koste zoveel energie en ik voelde me gevangen.

Wake-up call

Dit moment was voor mij dus 1 grote wake-up call, het moest anders. Ik ben begonnen aan een reis zonder bestemming. Een reis naar binnen, waarin ik laagjes ben gaan afpellen en stap voor stap weer dichter bij mezelf ben gekomen. Yoga, coaching, mindset-, innerlijk kind- en energie werk hebben me hierbij geholpen en zijn nog steeds onderdeel van mijn daily life. Ik heb mezelf bevrijd van ‘hoe het hoorts’ en leef mijn leven op mijn voorwaarden. Ik heb mijn baan opgezegd en werk nu als coach want ik voelde aan alles dat ik hier iets te doen heb.

Schaamtevrij leven

Volgens mij is het tijd dat vrouwen zichzelf gaan bevrijden uit hun kooien zodat ze schaamtevrij gaan leven. En vooral dat ze zichzelf accepteren zoals ze zijn, radicaal van zichzelf houden en vol zelfvertrouwen hun eigen pad kiezen. Op hun eigen voorwaarden, niet die van een ander.

Vorig bericht
Welke seksuele taboes zijn nog altijd niet doorbroken?
Volgend bericht
Een toxische, fascinerende vriendschap

Lees meer schandalige blogs

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu