Saskia Heuckelbach: De wereld is voor dapperen gemaakt

“De wereld is voor dapperen gemaakt, de rest drijft maar wat mee en de meesten gaan kopje onder.”

Lange tijd dreef ik mee en even leek ik bijna kopje onder te gaan. Tijd om bij de dapperen te horen! Ik koos ervoor om te stoppen met mijn baan als leidinggevende in het onderwijs en te starten als zelfstandig coach/trainer/adviseur.

Onbewust

Die stap nam ik niet van de een op de andere dag. En tot mijn ‘dappere’ keuze om mijn baan op te zeggen en voor mijzelf te beginnen, liep ik heus niet als mak lammetje door het leven. Zo zwart-wit is het leven niet. Ik heb vaker – bewust of onbewust – stoere keuzes gemaakt. Maar daar zit het hem nou juist in. Dat gebeurde vaker onbewust dan bewust.

Mijn leven is grotendeels ‘perfect’ – volgens het boekje – gelopen: fijne jeugd, lieve familie en vrienden, vwo-diploma in 6 jaar, in 5 jaar mijn master of arts en al tijdens het schrijven van mij scriptie aangenomen voor mijn eerst ‘echte’ baan. Zo’n 15 jaar later: een prachtig gezin, een lieve man en twee geweldige dochters. En mijn carrière liep op rolletjes. Na als zij-instromer te zijn gestart als docent Nederlands, werd ik afdelingsleider. En – kers op te taart – ik mocht gepersonaliseerd leren opzetten, invoeren en borgen in de school. Kortom: het ging mij voor de wind. En toch, lijf en brein gaven opeens andere signalen.

Kracht of zwakte?

Mijn kracht bleek ook mij zwakte. Hard, efficiënt werken, perfectionisme, gedrevenheid, verantwoordelijkheid en discipline. Het was zo mooi en heeft mij zo veel gebracht, maar uiteindelijk beklemde en belemmerde het mij.

 

Inmiddels heb ik mijn kracht hervonden. En hoe! Ik maak eigen, bewuste, keuzes. Niets meedrijven. Ik sta zelf aan het roer! En dat voelt goed. Als professional maak ik mijn eigen keuzes. En het mooie uit mijn ‘perfecte’ leventje heb ik behouden: een geweldig gezin, lieve familie en prachtige vriendschappen.

Lucky me!

 

Vorig bericht
Als de vriendschap over is…
Volgend bericht
A man is not a necessity, a man is a luxury

Lees meer schandalige blogs

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu