Desiré: Vol trots een ambitieuze en egoïstische moeder

Hi! Ik ben Desiré, 46 en moeder van 2 tieners. Ik woon in Eindhoven en ben Lifecoach voor moeders die klaar zijn met een middelmatig leven. (www.desirevanelten.nl )


Aanmodderen

De moeders, die ik het liefste help, modderen maar wat aan. In een ongelukkige relatie, in een leven met te veel stress, met geldzorgen of een baan die geen voldoening geeft. Missen rust en balans. Voelen zich niet gewaardeerd en maken bijna allemaal te weinig tijd voor zichzelf

Ze vragen zich af: is dit het nou? Maar zien geen uitweg.

En dat is zo doodzonde. Want het kan ALTIJD anders.

Mijn wereld en ik stortte in

Daar ben ik zelf het voorbeeld van.

In 10 jaar tijd (2001-2011) verloor ik mijn beide ouders en 2 kindjes. Dat hakte er gruwelijk in! Ik krabbelde wel weer op, maar in 2016 ging het alsnog mis. Ik stortte in. Burn-out.

In deze periode ging ik voor het eerst naar een coach. Ik leerde daar over de kracht van gedachten. Wauw, dat was een openbaring! Zelf je gedachten, emotie en gedrag kunnen beïnvloeden en daarmee je resultaat. Ge-wel-dig!

Ik begon dit toe te passen, raakte gefascineerd en mijn zelfvertrouwen begon te groeien. Ik nam afscheid van mijn perfectionistische houding, voortkomend uit de gedachte: ik ben niet goed genoeg. Werd rustiger.

De eeuwige strijd met mijn gevoel

Na een klein jaar ging ik weer aan het werk. Echter, ik voerde nog altijd strijd met mijn gevoel.

Ik had het zo druk. Mijn baan, een studie. Ik racete heen en weer tussen werk, opvang, huis, school, sportclubs, afspraakjes en feestjes. Mijn dochter zette haar eerste stappen in de topsport waarvoor ze drie keer per week 45 kilometer verderop moest trainen en in het weekend reed ik heel Nederland door voor toernooien. Ik kwam simpelweg niet meer aan rust en ontspanning toe. Had vaak huilbuien, een kort lontje en was doodmoe.

Ik had een baan die ik vreselijk vond. Woonde in een stad waar ik me niet thuis voelde en zat in een huwelijk waar ik me niet geliefd voelde. Maar ik had wel een goed salaris, een fijn huis, kinderen die dure sporten deden. Ik voelde me gevangen in het systeem. Had het gevoel dat ik geen keuze had.

Tot ik op een dag op het werk kwam en voelde: Het is nu tijd! Of ik kies voor het leven, of het leven kiest voor mij. En dat maakte dat ik april 2020 stopte met mijn baan bij een bank.

Of ik kies voor het leven, of het leven kiest voor mij

Vanuit mijn interesse voor Mindset besloot ik om een opleiding tot mental coach te gaan volgen, met het oog op het kunnen coachen van mijn dochter in de sport. En zo begon het balletje te rollen.

Ik keek documentaires, YouTube video’s, Ted Talks. Las boeken en luisterde podcasts. Opeens kwam er een YouTube video op mijn pad van Inge Rock. Wat een fenomeen. Ik werd meteen betovert door de manier waarop zij het principe Mindset eenvoudig uitlegt. Ik besloot flink te investeren door een opleiding te starten bij haar tot gecertificeerd lifecoach. En april 2021 was mijn eigen praktijk een feit. Ik verkocht mijn huis, ging huren en besloot te scheiden.

Voor gek verklaard

Mensen verklaarden me voor gek. Hoe kon ik nou de zekerheid van een baan weg gooien. En wist ik wel dat huren geld weggooien is. Maar het kon me niet schelen want ik heb een droom.

De manier waarop ik zelf ben getransformeerd afgelopen jaren is fenomenaal. Van perfectionistische stresskip, druktemaker, uitgebluste moeder naar zelfbewuste, kalme, ambitieuze en egoïstische moeder die zichzelf op nummer 1 zet. Omdat ik weet dat als ik niet goed voor mezelf zorg ik ook niet voor een ander kan zorgen. Om die reden besloot ik afgelopen maanden ook te scheiden. Ik gun mezelf nu alleen nog het allerbeste. En ik weet dat ik alleen zelf mijn eigen mooiste leven kan regisseren.

Ik gun mezelf nu alleen nog het allerbeste. En ik weet dat ik alleen zelf mijn eigen mooiste leven kan regisseren.

En dat is wat ik alle moeders gun. Het is je geboorterecht om een gelukkig en liefdevol leven te leiden en zingeving te ervaren.

En, zoals Mark Twain ooit zei: “De twee belangrijkste dagen in je leven zijn de dag dat je geboren werd en dag dat je weet waarom!”

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen zich vrij te voelen in hoofd, lijf en leven.

Komend jaar staat voor mij in het teken van de stap maken naar het verzorgen van retreats in het buitenland. Hierbij staan mooie samenwerkingen te wachten. Ik kijk daar enorm naar uit.

 

Dank je wel Desiré!

 

Wil je meer weten van en over Desiré en haar werk? Check haar website en volg haar op zowel Instagram, als Facebook.

Vorig bericht
Anke: Persoonlijke groei is wat mij drijft
Volgend bericht
Stoer, of een hoer?

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu