Eileen: Keihard gecrasht, maar nog harder opgestaan.

Wat tof dat je deze blog leest, ik hoop dat ik je mag inspireren om alles te doen wat je graag zou willen en dat je je door niets of niemand tegen laat houden!

Mijn naam is Eileen van Duijvenbode, 26 jaar. Sinds april 2021 werk ik voor mijzelf als personal trainer en orthomoleculair voedingscoach in Hazerswoude-Rijndijk.


Het perfecte plaatje

Ik ben opgegroeid in het ‘perfecte plaatje’. Mijn vader werkte fulltime op kantoor en mijn moeder stond 2-3 dagen per week voor de klas. En ik heb een broer(tje) die 2 jaar jonger is dan ik, (maar inmiddels wel een stuk langer).

Ondanks dit liefdevolle nest waarin ik ben opgegroeid heb ik een behoorlijk pittige jeugd gehad. Op de basisschool ben ik flink gepest waardoor ik in groep 7 van school ben gewisseld. Gelukkig kwam ik in een super leuke klas terecht met een hele lieve juf. Echter was ik wel al dusdanig beschadigd dat ik psychologische hulp nodig had. Want ‘ik was stom, niemand vond mij leuk, ik was anderen alleen tot last en ik verdiende het niet om te leven’, waren overtuigingen die inmiddels in mijn ziel gekerfd stonden.

Meer dan 15 psychologen versleten

Daar bovenop kwam het extreme verdriet toen mijn tante (mijn 2e mama) op mijn 11e overleed aan de gevolgen van borstkanker.  Mijn hele puberteit heb ik gestruggeld met een negatief zelfbeeld en het verdriet. Ik heb voor mijn 18e meer dan 15 psychologen versleten die zeker geen positieve bijdragen hebben geleverd aan mijn zelfbeeld of rouwverwerking.

Tijdens mijn puberteit was ik ondertussen flink aangekomen, want suiker en ongezond eten boden tenminste nog iets van troost (op korte termijn). En als onzeker pubermeisje wilde ik niets liever dan afvallen. Ik begon met sporten en ging mij verdiepen in voeding. Ik viel uiteindelijk bijna 30kg af! (Niet bepaald op een gezonde manier, maar dat wist ik toen nog niet.)

Ik was ieder moment van de dag high!

Af en toe blowde ik wel eens met vrienden, maar toen het uit ging met mijn vriendje werd dit alleen maar meer en meer. Tot het moment dat ik ieder moment van de dag wel high was. Ik bleef daarnaast wel sporten, want daar had ik mij inmiddels helemaal in gevonden! Ik werd er steeds beter in en bouwde snel veel spiermassa op met als doel in de toekomst mee te doen aan een bodybuilding wedstrijd.

Maar voordat dat moment er was ‘crashte’ ik. Ik kon niet meer, ik vroeg te veel van mijn lichaam en kon niet langer vluchten voor mijn problemen. Ik moest veranderen om gelukkig te worden!

Afkickkliniek

Ik was net 21 geworden toen ik mij zelfstandig aanmeldde bij een afkickkliniek. Dat was zeker een hele pittige periode maar het heeft mij zo veel inzicht gegeven in mijn verslavingsgedrag. Mijn verslaving bestond namelijk niet alleen uit blowen maar ook de fixatie op sporten en eten.

Na vele groep sessies, 1 op 1 begeleiding en EMDR (trauma therapie). Kon de opbouw aan mijn nieuwe leven beginnen!

Kort hierna kreeg ik een relatie. En ondanks dat vele (zorg professionals) mij waarschuwde, wist ik het zeker, hij wordt de papa van mijn kinderen. (Een nieuwe relatie beginnen terwijl je nog maar net in herstel zit wordt vaak afgeraden omdat je nog erg beïnvloedbaar bent.)

Go with the flow

En nu 5 jaar later, ben ik nog steeds hartstikke clean, hartstikke gelukkig met mijn vriend en zijn we trotse ouders van ons eerste kindje!

We werken knetter hard aan onze toekomst, ik bouw aan mijn bedrijf waarmee ik andere vrouwen help om op een gezonde manier af te vallen en fit te worden. Terwijl ik dit combineer met de zorg voor ons zoontje (die letterlijk) alle slaapjes nog op mama doet….. En dan bouwen/ renoveren ‘we’ (voornamelijk mijn vriend en schoonvader) ook nog eens ons droomhuis, Een 350 jaar oude monumentale boerderij!

Het hoeft niet allemaal in de ‘perfecte’ volgorde. Dingen komen ook gewoon zoals ze gaan en dan is het gewoon Go with the flow! Het is wel verstandig om weloverwogen keuzes te maken, maar laat je vooral niet tegenhouden door beperkingen of angst!

 

 

Dank je wel Eileen! 

Meer weten over Eileen, of wat zij misschien voor jou kan betekenen? Neem direct een kijkje op haar website!

 

Vorig bericht
Elisah: Van kwaliteitsmanager tot hondencoach

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu