Elcke: Van accountmanager naar ‘winkelmeisje’

Ik ben Elcke Koopmans, ik ben 35 jaar en ik kom uit Delft.


Fancy kantoorbaan

Ik heb Hotel en Event management gestudeerd. Na mijn studie kreeg ik een kantoorbaan als accountmanager. Dat klinkt fancy, maar ik was er op 22 jarige leeftijd niet klaar voor en te onzeker. Na een jaar ervaring te hebben opgedaan, wist ik dat ik iets anders wilde.

Wisselende reacties

Ik kon Full time aan de slag bij een kleding winkel in Leiden. De reacties waren wisselend. Gelukkig stond mijn familie achter me. Maar helaas kreeg ik toch de opmerkingen: “Ga je van accountmanager naar winkel meisje..?”

Ga je van accountmanager naar winkelmeisje?

Stiekeme droom

Stiekem heb ik altijd de droom gehad om mijn eigen bedrijf op te zetten en toen ik de kans kreeg om in een winkel te gaan werken, dacht ik: “ Ik kan hier ervaring op doen en leren wat er komt kijken bij het zelfstandig ondernemen”.

Een paar jaar later kwam de mogelijkheid voorbij om de winkel over te nemen. Ik heb deze met beide handen aangegrepen. Ik zag een kans om mijn droom waar te maken en hij is uitgekomen! Nu zoveel jaar later ben ik trotse eigenaresse van Bluesome en ga ik elke dag met plezier naar mijn werk!

Vrouwen meer zelfvertrouwen geven

Persoonlijk contact, werken in de mode vind ik geweldig, maar waar vooral mijn passie ligt is dat ik vrouwen meer zelfvertrouwen kan geven door outfits te creëren waar ze zich helemaal gelukkig in voelen en waarmee ze vol vertrouwen de dag aan kunnen.

Als ik terug kijk ben ik heel trots dat ik voor mijzelf koos op die leeftijd. Ik ging in de ogen van anderen een stap terug in mijn carrière en dat heeft me veel doen twijfelen of dit de juiste keuze was. Gelukkig had ik altijd de steun van mijn lieve man en familie en koos ik voor deze weg.

Ik ben heel trots dat ik voor mijzelf koos op die leeftijd

Het is niet altijd de makkelijk om je weg te vinden als je zo jong, onzeker en onervaren bent. Ik heb altijd geprobeerd om mijn eigen instinct en intuïtie te volgen en dat heeft me gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb mijn droom mogen verwezenlijken en ik geniet er elke dag van.

Volg je hart

Ik zou elke vrouw willen adviseren om je hart te volgen en je niet te veel laten beïnvloeden door meningen van anderen. Ik weet zelf als geen ander dat het soms heel lastig is en je ontkomt er bijna niet aan. Maar probeer het, want het is het echt waard!

Dank je wel Elcke!

 

Benieuwd naar Elcke en haar kledingzaak? Volg Bluesome op Instagram en Facebook of neem een kijkje op haar website. Ben je in de buurt? Dan moet je zeker even binnenlopen en je laten adviseren door Elcke!. Haarlemmerstraat 207 in Leiden

 

Vorig bericht
Just For You – Cadeaubox vol aandacht
Volgend bericht
Vulnerability is the only bridge to build connection

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu