Elisah: Van kwaliteitsmanager tot hondencoach

Van jongs af aan heb ik geleerd wat hard werken is. Ik heb een studie gevolgd aan de HAS, waar ik mijn certificaat Dier- en Veehouderij heb behaald. Tijdens deze geweldige opleiding leerde ik wat de mentale en fysieke behoeftes zijn van grote en kleine landbouwhuisdieren en de invloed van de mens hierop. Na mijn opleiding ben ik gestart als kwaliteitsmanager en met de daaropvolgende burn-out heb ik besloten het roer om te gooien. Samen met o.a. een businesscoach ben ik gaan onderzoeken wat ik nu eigenlijk echt wilde in het leven.

Honden uitlaatservice

In 2019 ben ik met een uitlaatservice gestart voor honden en werkte ik daarna in 2020 als puppyoppas op mijn boerderij. Ik leerde daar veel van de hondentaal en hoe ik honden iets aan of af kon leren. Door mijn eigen struggles met het opvoeden van mijn Stafford x Duitse Staande, ben ik me gaan verdiepen in trainingen en workshops en heb ik veel boeken over de taal en het gedrag van honden gelezen. Steeds meer mensen wisten mij te vinden voor hulp met hun hond en voelde ik dat ik hier passie en talent voor had.

Inmiddels heb ik 200+ hondeneigenaren gecoacht en werk ik in het heuvelland in Zuid-Limburg. Waar ik een trainingsweide heb met uitzicht, die mensen kunnen huren met hun hond. Het is de boerderij die ik overgenomen heb van mijn ouders en waar ik nu met mijn vriend en twee honden woon.

Specialist in hondencoaching

Door mijn creativiteit ben ik best chaotisch. Ik ben een optimist en zie overal nieuwe ideeën en kansen. Zo zag ik ook voor me hoe ik mijn eigen bedrijf in hondencoaching zou starten, en heb ik van die droom werkelijkheid gemaakt. In 2021 startte ik met mijn eigen onderneming ‘Let’s go outside’.

Alhoewel ik dol ben op honden en me heb verdiept in het gedrag van honden, zijn het voornamelijk de hondeneigenaren die ik coach. Ik vind het belangrijk ze te motiveren en in hun kracht te zetten. Zo leren ze vertrouwen op te bouwen en samen tot een harmonieuze relatie te komen. Wat daaruit komt is een gehoorzame hond, die mentaal en fysiek in balans is. En een zelfverzekerde en ontspannen hondeneigenaar.

 

Durf uit je comfortzone te stappen en op jezelf te vertrouwen

 

Mijn bedrijf is een enorm leerproces geweest waarbij ik heb moeten leren omgaan met mijn eigen emoties en uit mijn comfortzone ben gestapt. Stilstaan bij gevoelens dus en dingen doen die ik spannend vond. Zo heb ik gevorderde hondentrainers een bericht gestuurd om ervaringen uit te wisselen, zodat ik daarvan kon leren. Super spannend maar ook heel gaaf. Ik ben niet bang om te falen, nieuwe dingen te proberen en om hulp te vragen. Dit heeft mij ook geholpen in het worden van een nog betere coach. Ik geef mijn klanten eerlijk en direct advies en houd ze een spiegel voor. En doordat ik mezelf ben en me zo durf op te stellen, is de ander ook bereid zich meer bloot te geven. Hierdoor bereiken we uiteindelijk veel meer.

Mijn tip voor jou

Mijn tip als jij ook een droom hebt om je eigen onderneming te starten in iets waar je een enorme passie voor hebt; Doe elke dag 1% van iets, zodat je over één jaar 365% van datgene kunt. Elke kleine stap die je zet is er eentje die jou richting je droom brengt. Soms is het goed om wat minder te denken en gewoon te gaan doen. Durf uit je comfortzone te stappen en op jezelf te vertrouwen.

 

Dank je wel Elisah! 

Meer weten over Elisah en wat zij voor jou kan betekenen? Bezoek direct haar website 

 

Vorig bericht
Elizabeth: Rijk en/of rijk zijn
Volgend bericht
Eileen: Keihard gecrasht, maar nog harder opgestaan.

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu