Elizabeth: Rijk en/of rijk zijn

Waar ik in het leven als twintiger altijd naar ‘meer’ zocht, ben ik inmiddels gaan realiseren dat ‘minder’ meer is. Dit is nog altijd een goede ontdekking gebleken, want hierdoor kon ik op mijn 31e mijn zelfgemaakte ‘gouden kooitje’, allerlei wensen die niet gegrond waren aan wie ik ben en een drukke agenda die ikzelf in stand hield, loslaten.


Hoe sta ik ervoor in de basis?

Om los te komen van wie ik was en wat ik deed, stelde ik mijzelf allerlei vragen om erachter te komen hoe ik er in de basis voor stond;

  • Wat is mijn basis in werkelijkheid; wie wil ik zijn en wat bezit ik?
  • Als ik me gelukkig wil voelen, in welke situaties/met wie ben ik dit dan?
  • Waar lek ik energie en ben ik hiervan te afhankelijk om dit in stand te moeten houden?
  • Wat kost mijn dagelijks leven aan geld, wat mag het kosten en wanneer is mijn vermogen genoeg (ook toekomstgericht)?
  • Welke vaardigheden hebben mij al bewezen verder gebracht en waar voel ik me nog een ‘newbie‘ in? Wat heb ik nog te doen?

Het spel van geld spelen

Geld en tijd zijn een belangrijke combinatie waar je gericht op moet sturen om jouw ideale leefwijze te realiseren.
De meeste mensen vinden geld ‘vies’ of ‘niet leuk’, ‘moeilijk’ of zijn er ‘bang’ voor. Ze weten dat geld ‘nodig is’, maar het ‘spel’ van geld willen spelen, doen ze niet. Waarom niet? Vaak zitten er oude pijnen of opvattingen om geld heen die deze mensen verstijft. Ze werken voor geld en ze geven het uit. En zo gaat dat door, jaar in en jaar uit.

Geld is altijd in beweging en dat vraagt het dus ook van jou. Kies je ervoor jarenlang hetzelfde te doen? Dan kan er weleens een fase komen waarin je geldsysteem en leefwijze niet meer toereikend zijn. Wist je dat ziekteverzuim grotendeels ontstaat door het niet in beweging zijn op persoonlijk en financieel vlak? Mensen die te veel vasthouden aan het ‘gewone’, groeien onvoldoende mee om zichzelf op lange termijn te kunnen onderhouden.

Het leven wordt ieder jaar duurder en persoonlijke wensen en behoeften veranderen naarmate we ouder worden. Het leven vraagt je dus ook om af en toe vooruit te kijken en financieel te plannen (met de kennis vandaag). Dat begint bij jouw basis, van wie jij bent, tot welke financiële gezondheid er nog te bereiken is.

Geld is altijd in beweging en dat vraagt het dus ook van jou

Sturen op echte kwaliteit

Mijn groei en ambitie kan ik nu zelf gelukkig omzetten naar een afgewogen omzet en bezittingen. Zijn mijn ambities verloren gegaan? Nee hoor! Sterker nog, ze zijn helderder en vuriger dan tevoren. Maar ze kloppen nu en passen in de kern bij mij.

Ik richt mij alleen op afgewogen en eerlijke verdiensten om mij in de basis te kunnen voorzien van een weltevreden leven. Niet meer hebben en doen, maar sturen op echte kwaliteit. Zo houd ik ook tijd over om mezelf te ontwikkelen, er ‘gewoon’ te zijn, tijd te besteden aan activiteiten waar ik blij van word, aan mens en dier een steentje bij te dragen en mij voor te bereiden op een zorgeloze toekomst. Mijn ambities helpen mij ook om mijn financiële situatie te versterken, uit te breiden op verschillende manieren en het overdraagbaar te maken. Het geld werkt ook voor mij en groeit met mijn wensen mee. Dit maakt dat ik zo lang mogelijk en zo onafhankelijk mogelijk op eigen benen kan blijven staan. Hetgeen mijn grootste drijfveer is.

De sleutel tot succes

Shout out for you; Bevrijd jezelf! Want iedereen is de sleutel tot zijn/haar eigen succes en het leven van jouw ideale leven. Wees niet bang, dans in de regen, lach in overvloed en regel je (huishoudelijke) business zodat je gewapend bent voor verschillende fasen in het leven. Ga ervoor om persoonlijk te groeien of beslis tevreden te zijn met ‘minder’ of een ‘ongezond’ geldsysteem. Of kies je voor persoonlijke- en financiële groei, maar wil er dan ook voor blijven werken. Doe dit zonder (nog meer) tijd en geld te verspillen. Financiële vrijheid of een geheel passief geldsystemen is er niet. Jij zal zo goed mogelijk jouw plan moeten gaan maken en mee moeten gaan bewegen met wat de economie/maatschappij van je vraagt. Gelukkig zijn er in ‘zware tijden’ of wanneer je het voordeel even niet meer ziet van investeren met geld of in jezelf, er altijd mogelijkheden…!

Werk aan je cashflow, mindset en leefstijl. Het is leuk en het brengt je ongelooflijk veel vanuit jouw kern!

 

Meer weten van Elizabeth en wat zij jou kan bieden om nog beter aan je cashflow, mindset en leefstijl te werken? Bezoek haar site, of neem een kijkje op haar socials

Vorig bericht
Bianca: Geboren heks en medium
Volgend bericht
Elisah: Van kwaliteitsmanager tot hondencoach

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu