Emma: Leven volgens het boekje.

Leven volgens het boekje.

Dat gaat me ontzettend goed af, al zeg ik het zelf. Ik ben nu 27 en alles gaat precies zoals gepland.


Volgens het boekje

Mijn school en studie heb ik zonder enige problemen doorlopen en inmiddels heb ik 2,5 jaar een prima baan in de farmaceutische industrie. Sinds een jaar heb ik zelfs een vast contract. Ook heb ik al meer dan 10 jaar een lieve vriend (inmiddels verloofde) en, zeker niet onbelangrijk, ontzettend fijne familie en vrienden. Tenslotte heb ik ontelbaar veel hobby’s: van sport en muziek tot koken en tuinieren.

Wat wil je nog meer?

Dat vroeg ik me ongeveer een jaar geleden af, want ik bleef maar onrustig. Pas sinds een paar maanden weet ik dat ik niet méér wil, maar iets anders.

 

Ik wil niet méér, maar ik wil iets anders!

 

Corona heeft me dat helpen beseffen. In de eerste plaats door de enorme sleur nu ik bijna alleen maar het huis uit ga voor werk en ik mijn collega’s vaker zie dan de mensen die ik het liefst zie. Daarnaast doordat ik weer tijd kreeg voor hobby’s, waar ik zoveel meer energie uit haal dan uit mijn werk.

Waar wacht je op?

Gesprekken met vriendinnen kwamen steeds uit op “Ga dan iets doen met je hobby’s. Waar wacht je op?”. Tja, niets eigenlijk. Langzaam maar zeker neemt de schandalige vrouw nu de regie over.

 

Langzaam maar zeker neemt de schandalige vrouw nu de regie over.

 

Eind december ben ik begonnen met de online cursus Nutrition & Health van de WUR. Daarnaast heb ik me ingeschreven voor een (ook online) fitness congres en ben ik begonnen aan het boek Change Maker, waar beide de nadruk wordt gelegd op het starten van een eigen onderneming.

Voedings- en bewegingscoach

Ik wil dit gaan combineren om aan de slag te gaan als voedings-/bewegingscoach. Eerst naast mijn fulltime baan, maar waarschijnlijk kom ik er snel achter dat ik mijn tijd anders moet gaan indelen.

Belangrijkste les

Gezond zijn, je goed voelen en lekker in je vel zitten vind ik het allerbelangrijkste wat er is. Mens sana in corpore sano is me altijd (en als enige…) bijgebleven van de lessen Latijn.

 

Mens sana in corpore sano

 

Ik wil o.a. overbrengen dat het geen straf hoeft te zijn om dit te bereiken en dat ieder lichaam anders is en anders reageert op voeding/beweging. Ieder dieet/trainingsschema werkt bijvoorbeeld, maar zeker niet voor iedereen.

Ik neem jullie mee op mijn reis!

Ik merk dat ik hier nog veel meer over wil schrijven, maar dat bewaar ik voor later.

De komende tijd mag ik namelijk vaker stukjes schrijven voor Schandalige Vrouwen om jullie mee te nemen met mijn reis!

 

Dank je wel Emma! We kunnen niet wachten!

Vorig bericht
Merel: Een super veelzijdige klusvrouw
Volgend bericht
Er was eens…… Zijn sprookjes nog wel van deze tijd?

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu