hoge bergen verzetten

Erleyne Brookman: Verzet en beklimt hoge bergen

Hey dames! Mijn naam is Erleyne. Op mijn 33ste was ik een gescheiden, alleenstaande moeder en chronisch hartpatiënt. Niet bepaald het CV om te starten als directeur van een groot IT-bedrijf. Het hield me niet tegen. Met een tomeloze energie en ambitie zette ik – vooral naïef misschien – een enorme stap in mijn loopbaan.

Succesvol en moe

Twee jaar later was ik redelijk succesvol, maar vooral heel erg moe! Ik was constant bezig met aan de verwachtingen van andere mensen voldoen. Van mijn werkgever, van vriendinnen, van de moeders op het schoolplein. Ik slikte veel medicijnen, maar het hielp niet. Tot ik op een dag bij onze bedrijfsarts de vraag stelde: ‘Misschien is het gewoon te veel, moet ik een stap terug doen?’ De reactie was niet wat ik verwachtte: hij vond dat een slecht idee! In plaats van een stap terug te zetten, leerde ik voor mezelf te kiezen.

Radicaal voor jezelf kiezen

Het gekke is, ik gooide het roer helemaal niet om. Ik heb nog steeds dezelfde baan en houd nog steeds dezelfde ballen in de lucht. Maar ik heb er een paar zaken aan toegevoegd die mij extra energie geven. Ik koos radicaal voor mezelf: in mijn werk en privé. Ik deel mijn werkdagen zo in, dat ik super effectief werk én genoeg energie over houd om andere dingen te doen. Zodat ik genoeg tijd heb voor mijn dochter. En ik naast directeur inmiddels ook toezichthouder van een zorginstelling ben en een blog voor vrouwelijke professionals heb (check @shemovesmountainsnl).

De hoogste toppen in de Alpen overwinnen

Mijn meest spectaculaire verandering? Ik besloot dat ik niet alleen bergen kon verzetten, maar ze ook wilde beklimmen. Sinds een paar jaar steek ik al mijn vrije tijd in het overwinnen van de hoogste toppen in de Alpen. Zelfvoorzienend, zonder gids, dwars door gletsjers, sneeuw, ijs- en rotswanden. Ik geniet met volle teugen van de eenzaamheid, de machtige natuur en het ultieme moment voor mezelf. Tijdens een beklimming valt alle stress van het normale leven meteen van je af.

Laat niemand je vertellen dat je iets niet kan!

Met deze ervaringen wil ik vrouwen inspireren meer uit hun leven en loopbaan te halen. Onder het motto: ‘Laat niemand je vertellen dat je iets niet kan!’

Vorig bericht
Krachtige keuzes maken doe je zo!
Volgend bericht
Vacature alert: Leukste baan ooit!

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu