Jacinda Ardern: Geboren leider

Jacinda Kate Laurell Ardern werd geboren in Hamilton op 26 juli 1980. Ardern groeide op in een mormoonse kerk in Nieuw-Zeeland,The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Inmiddels is zij uit de kerk gestapt, omdat ze hun standpunten niet kon verzoenen met haar persoonlijke waarden, zoals gelijke rechten voor homo’s.

Jongste premier

Ardern werd op haar zeventiende lid van de Labour-partij en werkte onder andere als politiek adviseur van de voormalige Britse premier Tony Blair. Op 1 augustus 2017 werd Ardern gekozen als de Labour-partijleider en op 26 oktober 2017 werd zij premier. De jongste premier in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland!

Terroristische aanval

Tijdens jaar eerste ambtstermijn heeft Ardern niet bepaald stilgezeten. Zo was daar in maart 2019 de heftigste  terroristische aanval in de geschiedenis van het land, waarbij 51 onschuldige levens werden ontnomen. Ardern viel op door de naam van de terrorist nooit te noemen

Pandemie

En ook nu wordt Ardern geprezen voor haar aanpak van de coronapandemie. Zij wordt ‘een voorbeeld in leiderschap’ genoemd, omdat ze zowel aandacht heeft voor de humane als de economische gevolgen van de pandemie. Door haar daadkracht en aanpak is ze er in geslaagd om COVID-19 zo goed als te elimineren, waarvoor ze uit solidariteit ook nog eens 20% van haar salaris inleverde.

Moeder tijdens ambtstermijn

In 2018 beviel Ardern van een dochter. Hiermee is ze de tweede internationale leider ooit die moeder werd tijdens een ambtstermijn. Toen haar dochter drie maanden oud was, nam ze haar mee naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Iets waarvan zij hoopt dat het in de toekomst als normaal wordt gezien en ook wilde de jonge premier laten zien dat moeders net zo goed tot in het hoogste ambt kunnen opklimmen.

Jacinda Ardern laat ons zien dat, als je vertrouwd op je vrouwelijke energie en kracht, en deze vol durft in te zetten, je als vrouw de hele wereld aankunt. Met gemak!

Dank je wel Jacinda Ardern

Vorig bericht
Anouk: Rock Koningin van Nederland
Volgend bericht
Fanny Blankers-Koen: Boegbeeld voor vrouwelijke topsport

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu