Kelly: Kiest voor ál haar passies!

1 passie kiezen als je er meerdere hebt is niet nodig

Als HSP-er kan ik van meerdere dingen écht genieten. Ik ben daarnaast gepassioneerd en zet me altijd vol in. Dat is soms vermoeiend, voor anderen en voor mijzelf. Maar het was ook even stressen toen ik besloot ontslag te nemen en een eigen bedrijf te starten. Want wat kies je als je voor meerdere dingen echt een passie hebt?

Wat wil ik nou écht?

Daar stond ik niet bij stil toen ik me inschreef bij de KVK. Met een toenmalige vriend besloten we een app te starten voor evenementen. Hartstikke leuk, maar geen idee waarom ik toen die keuze heb gemaakt. Zo’n feestbeest ben ik helemaal niet. En het is dan ook niet heel verrassend dat we hier snel weer mee zijn gestopt.

Toen ging ik jarenlang reizen en had ik het ene na het andere horecabaantje waar ik de uren aan het aftellen was. Want nee, ik had geen passie voor vis bakken in de 40 graden in Australië. Maar ik deed álles om daar te kunnen blijven en er het maximale uit te halen en dacht dat je dan werk moest doen wat niet leuk was.

Tot ik ergens achter de bar stond bij een tweede baantje, het zoveelste verkeerde biertje had ingeschonken omdat mijn hoofd blijkbaar ook weerstand had om daar écht aanwezig te zijn.. en ik dacht; ‘wat wil ik nou écht’. Meteen dacht ik aan Webdesign. Dat is werk waar ik in loondienst veel plezier aan heb beleefd. Ik wil creatief bezig zijn, het grootste Webdesignbureau hebben én een bekende kunstenares zijn.

Ik begon mijn eigen webdesignbureau

Midden in een burn-out waar ik in viel na het reizen, hakte ik de knoop door om ondernemer te worden. Niet meer lafjes parttime (voor mij dan he, bij mij was het een smoesje om er niet vol voor te gaan) maar fulltime knallen en gaan voor vrijheid. Want nu kan ik mijn droom waarmaken, niet meer aan andermans droom werken en energie stoppen in wat niet bij mij past. Nu is de stress weg!

Boy was I wrong. Het eerste jaar gigantisch gestruggled, want ik deed maar wat. En dat zag je in mijn cijfers. Tot ik stilstond bij wat ik ‘verkeerd’ deed. Ik legde de volle focus op het knallen in mijn bedrijf en vergat wat ik het leukste vond. Creatief bezig zijn. Want ja ik ben dol op websites maken, maar designen is waar ik echt verliefd op ben. En tekenen. Als kind kon ik al goed tekenen. Hele portretten terwijl ik naar iemand keek en mijn potlood gewoon zijn werk deed op het papier. Nog steeds weet ik niet hoe ik dat doe.

En toen besloot ik mijn 2 grootste passies samen te voegen. Want je hoeft niet te kiezen. Het is denk ik altijd wel mogelijk om 2 dingen samen te voegen als je écht graag wilt. Daarom maak ik nu websites met handgetekende illustraties. En kan ik oprecht zeggen dat ik soms verliefd ben op wat ik zelf maak. (Dit komt wat narcistisch over, maar hoe mooi is het als je zo kan genieten van je werk)

‘When you change the way you look at things, the things you look at change’ – Wayne Dyer

Samen groot dromen

Ik help nu ondernemers met een website die uitstraalt wie zij echt zijn en waar zij een passie voor hebben. Het grote dromen van mij probeer ik over te brengen naar mijn klanten. Zodat zij ook in mogelijkheden gaan denken. Geen concessies doen in je eigen bedrijf. De websites die ik maak hebben dan ook minimaal 3 inkomstenbronnen. Én (vaak) getekende elementen!

 

Dank je wel Kelly!

Heeft Kelly je geïnspireerd en wil je meer over haar en haar werk weten? Neem snel een kijkje op haar site en socials

Vorig bericht
Maaike: Sterk en stralend door vallen en opstaan
Volgend bericht
Laura: Jezelf zijn, heel normaal…of toch niet?

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu