Lady Diana Spencer: Prinses van het volk

Lady Di

Diana Frances Spencer wordt op 1 juli 1961 geboren in Engeland, Groot-Brittannië. De Spencer familie is een vooraanstaande aristocratische families en heeft een goede relatie met het Britse koningshuis.

Tot haar 16e gaat Diana naar een meisjesschool in Kent. Diana haalt haar examen niet. Wél is ze goed in muziek, zwemmen en duiken en is gek op ballet en tapdansen.

Ze vervolgt haar opleiding in Zwitserland aan een zogenoemde ‘Finishing School’. Meisjes uit de hogere klassen worden hier voorbereid op de maatschappij. Na één jaar houdt Diana het voor gezien. Ze keert terug naar Londen en heeft baantjes als danslerares, kinderjuffrouw en assistent lerares op een kleuterschool.

Charles

In de zomer van 1980 ontmoeten zij en Charles elkaar voor het eerst en al snel wordt hun relatie serieuzer. De koningin en haar man prins Philip zijn zeer te spreken over de innemende Diana en ook het Britse volk is op slag verliefd.

Een schijnbaar onmogelijk huwelijk volgt, en al in het begin zijn er scheurtjes merkbaar. Charles is niet te spreken over de populariteit van zijn vrouw, die wordt aanbeden en zich ontpopt tot een mooie, glamoureuze vrouw én prinses van het volk.  Diana weet echter ook dat haar huwelijk uit 3 personen bestaat en dit maakt haar doodongelukkig. Het sprookjeshuwelijk gaat kapot en ze scheiden in 1996.

Leven na de scheiding

In haar even erna volgen affaires elkaar op en verandert haar publiek imago in dat van onvermoeibare activist. Ze heeft veel betekend in campagnes tegen het gebruik van landmijnen en in het verminderen van het stigma rondom Aids.

Op 31 augustus 1997 stond de wereld even stil. Diana was samen met haar vriend, Dodi Al-Fayed, betrokken bij een auto-ongeluk in de Ponte d’Alma tunnel in Parijs en komen om het leven. Haar dood veroorzaakte een indrukwekkende publieke rouwperiode, die reikte tot over de hele wereld.

 

Lady Diana, de schuchtere kinderjuf die prinses werd en zo miljoenen harten veroverde.  Prins William verwoord haar de iconische status het best:  “Mijn moeder was het licht in een tamelijk grijze wereld”. Dank je wel Diana

Vorig bericht
Amelia Earhart: Amerikaanse luchtvaartpionier
Volgend bericht
Lena: Female Timemanagement

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu