Sterke en inspirerende vrouw Lady Gaga

Lady Gaga: Zangeres, actrice en mode-icoon

LADY GAGA, oftewel Stefani Joanne Angelina Germanotta, werd geboren in New York op 28 maart 1986. Ze groeiden op in Manhattans Upper West Side in een welvarend gezin dat met hard werken was opgeklommen uit de lagere sociale klasse.

Germanotta speelde piano op vierjarige leeftijd, schreef als dertien jarige haar eerste ballad en had haar eerste grote optreden toen ze veertien was. Ze werd op de middelbare school als excentriek beschouwd en werd vaak bespot en bestempeld als een buitenbeentje.

In een poging zich te concentreren op haar muziekcarrière verliet Lady Gaga op 19-jarige leeftijd de prestigieuze Tisch School of the Arts en begon zij haar transformatie van Germanotta naar Lady GaGa.

 

Don’t you ever let a soul in the world tell you that you can’t be exactly who you are

 

Ze startte als ‘ghostwriter’ en schreef muziek voor artiesten zoals Jennifer Lopez, Fergie en Britney Spears. Nadat ze werd aangemoedigd om aan haar eigen muziek te werken, begon ze met het voorbereiden van haar debuutalbum, The Fame, dat in 2008 werd uitgebracht.

In de aanloop naar dit album was haar label bezorgd dat ze te razend, underground en dansgericht zou zijn voor het reguliere publiek. Haar antwoord hierop was: “Mijn naam is Lady Gaga, ik zit al jaren in de muziekscene en ik zeg je, dit is wat er volgt.”

Een wereldwijd muziekfenomeen was geboren. GaGa creëerde een personage dat een unieke ruimte innam in de muziekwereld. Mode gecombineerd met haar up-tempo, synthetische dansmuziek en haar edgy, theatrale uitvoering creëerde verbluffende geluiden én beelden.

Lady Gaga ontwikkelde ook zeer een toegewijde aanhang, haar Little Monsters en ze ondersteunt actief LGBTQ-rechten wereldwijd. In 2011 lanceerde Gaga de Born This Way Foundation, een non-profitorganisatie die jongeren wil inspireren om betere en veiligere ruimtes binnen lokale gemeenschappen te bouwen.

Met haar bizarre mode-keuzes en surrealistische podiumvoorstellingen gaat ze dwars in tegen alles wat mainstream ademt. Ze streeft gendergelijkheid na en heeft “comfortabel zijn, met al je onzekerheden” hoog in het vaandel staan. Oprechte toewijding op haar eigen wijze, maken Lady Gaga tot een vrouw die menig meisje/vrouw in de wereld inspireert en empowert.

Dank je wel Lady Gaga!

Vorig bericht
Aletta Jacobs: Van naïef meisje tot wereldberoemde feminist
Volgend bericht
Waarom het niet hebben van één specialisme helemaal niet erg is

Lees meer schandalige blogs

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu