Laura: Jezelf zijn, heel normaal…of toch niet?

Van kinds af aan ben ik al mijzelf. Alleen zo normaal als dit voor mij is, is dat voor vele anderen niet het geval.

‘Jezelf zijn’ is mijn missie. Ik gun iedereen namelijk om zichzelf te kunnen zijn.

Op de basisschool gaf ik mijn eigen mening al en durfde ik zelf acties te zetten. Ik hielp al op jonge leeftijd mijn klasgenootjes om ook zichzelf te zijn. Door hen te ‘coachen’ om hun eigen mening te geven of een vraag te durven stellen. Zich niet te laten overrulen door negatieve invullende gedachten of mogelijke reacties van anderen. Die missie zat er dus (on)bewust al vroeg in.

Niet laten afleiden door reacties

Ik ben geen allemansvriend en ga dus niet mee met de meute. Ik doe iets omdat het goed voelt en omdat ik het wil en niet om (eventuele) onprettige reacties voor te zijn.  De gedachte die mij daarbij kracht geeft: “Ik leef niet het leven van ‘de groep’, ik leef mijn leven mét liefdevolle mensen om mij heen.”

Nee, makkelijk is het niet altijd om voor jezelf te blijven staan, aangezien mensen vaak wel een oordeel over je hebben. Maar, ja het is het mij wel waard. Ik ben liever die ‘schandalige vrouw’, die staat voor wie zij is dan andermans leven te leiden. Daar is dit leven veel te kort voor.

Wie ben ik dan?

Ik ben een authentieke, zelfstandige vrouw van 42 die intuïtief is ingesteld, die empathisch & analytisch is,  maar ook pragmatisch, daadkrachtig en doelgericht.

Kinderen? Nee, die heb ik bewust niet. Nog zo’n keuze die – zelfs in deze tijd –  nog lang niet altijd ‘normaal’ wordt gevonden.  Ook vind je bij mijn geen huisdieren. Wel ben ik al 25+ jaar gelukkig samen met mijn ondernemende man en wonen wij in het heerlijke buitengebied.

Wensdroom voor ogen houden

Al vroeg in mijn tienerjaren was mijn wens een eigen dienstverlenende onderneming te starten. Naast het kunnen uitdragen van mijn missie had ik daar ook persoonlijke redenen voor. Een belangrijke reden was en is om vanuit vrijheid mijn werk én privé leven vorm te geven.

Mijn wensdroom heeft zich gemanifesteerd. Manifesteren is één ding, maar uiteraard moet je er ook zelf écht wel wat voor doen! In 2012 ben ik mijn praktijk Sensus Meus gestart.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Eén van mijn motto’s is: ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’. Daar blijf ik zowel in mijn persoonlijke als zakelijke leven dan ook ver van. Vandaar dat ik binnen mijn werk als coachende therapeut de coachee regelmatig een confronterende spiegel voorhoud. Niet altijd prettig, maar wel noodzakelijk. We kijken samen naar binnen. Onderzoeken de onderliggende lagen waardoor er klachten als angsten, onzekerheid, stress of burn-out zijn ontstaan.  We staan onder meer stil bij eigen gedachten en gedrag, maar nemen ook gevoelens serieus. Dit doen we met als doel dat de coachee persoonlijk leider wordt en haar authentieke leven kan gaan leiden!

Investeer in jezelf, want je neemt jezelf overal mee naartoe!

 

Meer weten over Laura en hoe zij jou kan helpen om de beste versie van jezelf te worden door (weer) persoonlijk leiderschap te pakken. Kijk dan op www.sensusmeus.nl óf www.ownyourlife.eu   

 

Vorig bericht
Kelly: Kiest voor ál haar passies!
Volgend bericht
Bianca: Geboren heks en medium

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu