Lisette: Meer dan een thuisblijfmoeder

Hey, mijn naam is Lisette Grift, 50 jaar jong, getrouwd met Jeroen, moeder van drie heerlijke tienerdochters en ik werk als Relatie- en Communicatie Coach.


Enthousiast over alles, maar nooit voor lang

Vroeger wilde ik van alles worden, van verpleegster tot journalist, van politieagent tot schoonheidsspecialiste. Behoorlijk divers dus. Overal even enthousiast over, maar nooit voor heel lang. En eigenlijk wist ik niet echt wat ik wilde. Uiteindelijk doordat ik examen deed in de vakken waar ik goed in was, ben ik aan de slag gegaan als boekhoudster. Het werk lag me goed, maar het was niet mijn passie. De omgang, de lol en de goede gesprekken (lees advies geven) met mijn collega’s maakten dat ik wel of niet in een bedrijf bleef plakken.

De omgang, de lol en de goede gesprekken met mijn collega’s maakten dat ik wel of niet in een bedrijf bleef plakken.

Fulltime thuisblijfmoeder

3 Jonge kinderen, een man die voor zijn werk wekelijks vier dagen van huis was en een reorganisatie van het bedrijf waar ik werkte, zorgden ervoor dat ik in 2006 stopte met werken en fulltime thuisblijfmoeder werd. Zoals alles wat ik doe, deed ik dat vol overgave en met enthousiasme, ondanks dat ik er niet altijd heel blij van werd. Grotendeels omdat ik de volledige verantwoordelijkheid naar me toe trok, mijn man daardoor steeds minder deed en ik non-stop over mijn eigen grenzen ging. Ik vond het lastig dingen los te laten, eerlijk naar mezelf te kijken, mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen en om me uit te spreken. Ik had alles wat ik me maar kon wensen, maar diep van binnen was ik niet gelukkig.

Ik negeerde structureel alle signalen

Omdat ik van nature zeer positief ben ingesteld, bleef ik lachen en vond ik altijd weer genoeg reden om door te gaan. Als ik terugkijk, weet ik dat mijn lichaam in die jaren een aantal keer aan de bel trok om mij tot stilstand te brengen, maar ik negeerde die signalen. Tot ik in 2012 “ineens” een dubbele nekhernia had waar ik ruim twee jaar mee rond gelopen heb. Pas eind 2014 begon ik in te zien dat ik misschien mijn gedrag moest veranderen en werd ik wat liever voor mezelf. In maart 2015 ben ik uiteindelijk geopereerd en dat was pittig, want ik mocht na de operatie zes weken lang helemaal niks doen. Alleen Netflixen en mijn eigen koffiekopje optillen, daar bestonden mijn dagen uit. Mega uitdaging voor een bezig bijtje. Na die zes weken was ik er nog niet, want toen kwamen er zes weken van aansterken en opbouwen aan. Ongeduldig zijn heb ik toen wel moeten afleren. En alles zelf doen ook.

Toch nog niet helemaal wijs

Eenmaal hersteld was ik toch nog niet helemaal wijs geworden, dat kwam pas toen ik een paar maanden later ineens weer pijn begon te krijgen. Daar schrok ik zo van dat vanaf dat moment de knop echt radicaal omging. Ik koos op dat moment eindelijk voor mezelf en ik besloot een coachopleiding te gaan doen. Dat was de allereerste keer dat ik zo’n groot bedrag in mezelf investeerde, maar ik voelde dat ik het moest doen. In eerste instantie was het bedoeld om mezelf te ontwikkelen en zo met mezelf aan de slag te gaan. Maar ik werd zo blij van het oefenen met coachees dat ik na het afronden van de opleiding besloot er mijn werk van te maken. Ik trok de stoute schoenen aan en schreef me in bij de kamer van koophandel. Lisette Grift Coaching was geboren.

Meer dan een thuisblijfmoeder

Vanaf dat moment was ook de beer los en tot op de dag van vandaag ben ik bezig met mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb een hoop oude overtuigingen achter me mogen laten, mogen leren mijn eigen pad te bewandelen en mezelf toestemming te geven meer te zijn dan een thuisblijfmoeder. Want alle tijd die ik besteed aan mijn bedrijf en aan mezelf kan ik niet besteden aan mijn gezin en daar maak ik me inmiddels met plezier schuldig aan zonder me schuldig te voelen. Ik ben belangrijk. Ik leef zoals ik mijn klanten leer ook te leven. Wees gewoon wie je bent met al je mooie en minder mooie kanten, accepteer jezelf volledig en het allerbelangrijkste, wees trouw aan jezelf! Want jij bent belangrijk!

Alle tijd die ik besteed aan mijn bedrijf en aan mezelf kan ik niet besteden aan mijn gezin en daar maak ik me inmiddels met plezier schuldig aan zonder me schuldig te voelen.

 

Ik startte als wandelend lifecoach, maar inmiddels onderneem ik ook online en help ik vrouwen zichzelf uit te spreken en zich niet meer te laten tegenhouden door alle stemmetjes in hun hoofd, maar te gaan staan voor wie ze zijn. In mijn onlineprogramma, Communicatie is Ki, leren zij zichzelf beter kennen, oefenen ze met zich uitspreken over wat ze denken, voelen, vinden en leren ze vragen wat ze willen. Op deze manier verbeteren ze hun relatie(s) en het allerbelangrijkste, de relatie met zichzelf!

 

Dank je wel Lisette!

 

Meer weten over Lisette, haar werk en/of online programma? Bezoek haar website en volg haar op instagram.

 

 

Vorig bericht
Stoer, of een hoer?
Volgend bericht
Jij bent Fucking wél goed genoeg!

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu