Maaike: Sterk en stralend door vallen en opstaan

Mijn naam is Maaike Hoogewoning, inmiddels alweer 15 jaar overal ter wereld, werkzaam als militair operatiekamer assistent voor Defensie en heb een aantal uitzendingen en oefeningen mogen meemaken. Ik denk een niet alledaagse baan voor een moeder van 2 kinderen.


IJshockey tussen de mannen

Altijd sportief geweest en jarenlang ijshockey gespeeld tussen de mannen en ook in het Nederlands vrouwen ijshockey team en 55 interlands mogen spelen. Heb na de HAVO een verkorte doktersassistente opleiding gedaan maar daarna eigenlijk direct door gegaan met de opleiding tot operatiekamer assistent. Na mijn diplomering heb ik er (samen met inmiddels mijn ex-man) voor gekozen om voor Defensie te gaan werken omdat ik hou van uitdagingen in mijn vakgebied.

“Dat je dat kunt als moeder?!”

Een uitdagende baan bij Defensie als moeder is soms best lastig, omdat je soms maandenlang van huis bent i.v.m. uitzendingen en oefeningen en ik dan de kinderen – en zij mij – moeten missen. Ik hoor dan vaak om mij heen dat je dat kunt als moeder, maar ik heb niets voor niets deze keuze gemaakt, en mijn mannelijke collega’s met kinderen gaan toch ook op uitzending denk ik dan, waarom mag een vrouw dat niet doen?

Genoeg is genoeg

Na een zeer vlotte bevalling (alleen met veel bloedverlies) belandde ik op de operatiekamer bij mijn collega’s en kreeg een bloedtransfusie. Na thuiskomst met een huilbaby voelde ik mij slap en moe. Binnen 2 jaar raakte ik weer zwanger. Werkte fulltime, had voor de komst van de kinderen 2 heftige uitzendingen gedraaid in Afghanistan, moest alles perfect doen, tot mijn lichaam in 2016 zei “HET IS GENOEG”. Daar schrok ik van en ik zocht hulp en kreeg die ook uiteindelijk in de vorm van de MGGZ (Militaire Geestelijke Gezondheids Zorg) en zij kwamen met de diagnose “Burn-out”.

Ik vond het enorm lastig toe te geven en voelde mij schuldig omdat ik een burn-out had en me ziek moest melden. Ik had liever een gebroken arm gehad, want dat is zichtbaar en burn-out niet . Ik keek uit naar mijn bezoek bij de MGGZ, want dan werd ik weer ‘geholpen’ voor mijn gevoel en dat was uiteindelijk ook zo, ik kwam mijn burn-out te boven.

Ik had liever een gebroken arm gehad, want dat is zichtbaar en burn-out niet

Tijdens mijn uitzending naar Afghanistan hield ik een dagboek bij wat eindelijk de basis werd voor mijn boek “Oorlog in de operatiekamer”, wat o.a. resulteerde dat ik werd gevraagd om tijdens Nederlandse Veteranen dag 2020 in de Ridderzaal live te speechen ten overstaan van de Koning.

Voor het eerst echt voor mezelf gekozen

Tijdens dit optreden lag mijn privéleven overhoop, we zaten in de corona lockdown, zaten midden in relatietherapie, omdat ik mezelf recht in de spiegel wilde kunnen aankijken en te weten dat ik er alles aan had gedaan. Heb vervolgens voor het eerst echt voor mezelf gekozen en besloten te scheiden na 23 jaar samen. In deze lastige periode heeft mijn crossfit passie mij veel gebracht. Kleine momentjes waarop ik voor mezelf koos. Even een uurtje alleen voor mezelf, de rest van de dag ben ik weer voor jullie beschikbaar. Een andere keuze die ik voor mezelf heb gemaakt is een boudoir fotoshoot. Ik vond het super spannend maar toch gedaan, nooit gedacht dat het zulke geweldige foto`s zouden worden, je voelt je op en top vrouw als je de foto`s terug ziet. Echte aanrader!

Nu heb ik alles weer op de rit, een eigen huis, werk nog steeds fulltime voor Defensie en crossfit nog steeds vrijwel dagelijks. Daarnaast sinds een jaar ook een hele lieve vriend en ervaar nu een relatie met wederzijds respect voor elkaar.

Naast mijn werk als operatiekamer assistent doe ik veel nevenwerkzaamheden; zoals adaptatie gesprekleider, collegiaal netwerker, lessen op scholen verzorgen namens het Nederlands Veteranen Instituut en lezingen geven over mijn werk.

Kortom: Sterke vrouwen zijn net als vallende sterren. Ze stralen altijd, ook wanneer ze vallen.

 

Maaike, Dank je wel!

Wil je meer weten over Maaike, haar werk bij Defensie en haar nevenactiviteiten? Neem een kijkje op haar website, of volg haar op Instagram, en Facebook

Vorig bericht
Ghislaine & Steffie: Een gezonde levensstijl én heel veel lol hebben
Volgend bericht
Kelly: Kiest voor ál haar passies!

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu