Mariska: Belichaamd haar vrouwelijkheid volledig

Crimefighter in hart en nieren. Ik zou de wereld een stukje beter en mooier maken. Totdat ik erachter kwam, dat strafrecht geen grijze gebieden kent. Het is zwart of wit, goed of fout, niets er tussenin. Mijn gevoel voor rechtvaardigheid kwam in het gedrang.


Succesvolle carrière in de prullenbak

Mijn betrokkenheid en behoefte werkelijk van betekenis te zijn leidden tot een versneld ontslag. Mijn hoofd wilde vasthouden aan de zekerheden die ik had gecreëerd, mijn hart wist dat er iets anders mogelijk was.

Mijn omgeving vond dat ik een succesvolle carrière in de prullenbak had gegooid.

Start van mijn ondernemersreis

Het was 2017 toen mijn eerste ‘kindje’ Aan het stuur ontstond. Een carddeck waarmee je kennis maakt met alle verschillende archetypes in je hoofd, zoals je Pleaser, Slavendrijver en Perfectionist. Want wat schreeuwden ze hard tegen me, toen ik net begon aan mijn ondernemersreis. Daarna volgden een online programma en een boek. Ik schreef en illustreerde alles zelf. Ook leidde ik andere coaches op om te werken met mijn methodiek.

Ondernemen op een mannelijke manier

In sneltreinvaart had ik alle ingrediënten voor een succesvol bedrijf. Toch floreerde ik niet. In het streven naar succes, groter en méér was ik mezelf voorbij gesneld. Ik wilde mezelf bewijzen. Mijn omgeving laten zien dat ik niet was ‘mislukt’.  Ik ondernam vooral op de mannelijke manier.

Hallo Sensuele Vrouw

Begin 2021 legden extreme bloedingen en pijn me volledig stil. Mijn lichaam stond te lang in standje vloed.

Ik legde de weg naar binnen af. Welke vrouwelijke archetypes smeekten om te mogen worden gezien? Ik maakte opnieuw kennis met mijn Sensuele Vrouw, die ik had onderdrukt, omdat ik mijn buik jarenlang bestempelde tot oorlogsgebied.

Jarenlang bestempelde ik mijn buik tot oorlogsgebied

Belichaming én traumarelease bleek de sleutel tot herstel. Ik doorvoelde alle onderdelen van mijn vrouwelijkheid. Zo genas ik mezelf binnen een paar maanden na 26 jaar ernstige menstruatie-ellende.

The feminine journey

Mijn nieuwe programma ‘The feminine journey’’ ontstond hieruit.  Veel vrouwen onderdrukken hun vrouwelijkheid liever, dan dat ze het zien als hun grootste bron van kracht. Het is een reis langs 9 vrouwelijke archetypes met belichaming van sensualiteit, spiritualiteit en creatiekracht.

Nu toon ik mezelf alleen nog op de meest vrouwelijke manier. Naast coaching, ben ik een podcast gestart waarin ik spreek met vrouwelijke ondernemers die van femininiteit hun werk hebben gemaakt. Gesprekken vol verbinding en sisterhood.

Mijn motto nu: ‘Als je niet op zijn minst een beetje bang bent voor je vrouwelijke kracht, heb je haar nog nooit écht gevoeld.

Dank je wel Mariska!

 

Meer weten over Mariska, haar werk als coach, of haar podcast? Neem een kijkje op haar website, en/of volg haar op Facebook en Instagram  

 

Vorig bericht
Sara: Gewoon doen, ervaren en leren
Volgend bericht
Je hoeft niet zo snel…

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu