Mariska: Seksuele energie is levensenergie

Seksuele energie. Lange tijd twee woorden waar ik niks mee kon. Sterker nog, woorden die een enorme weerstand opriepen, die vies waren, vol schaamte en ongemak, verdriet en pijn. Alles wat over seksualiteit, sensualiteit of intimiteit ging, hield ik angstvallig af. Ik wilde er niets over horen en lezen. Laat staan er over praten.


Onvervulde kinderwens

Een jarenlange en uiteindelijk onvervulde kinderwens ging hieraan vooraf. Vrijen was een ‘moeten’ geworden en eindeloos veel bezoekjes aan de gynaecoloog met eendenbekken, echo’s en puncties hadden me niet veel goeds gedaan. Ik was de verbinding met mijn vrouwelijkheid, met mijn baarmoeder en yoni volledig kwijtgeraakt. Mijn lichaam, met name mijn buik, was een koude kille fabriek geworden waar ik niet graag wilde zijn.

Ademwerk

Ademwerk heeft mijn leven compleet op zijn kop gezet. De eerste kennismaking hiermee was MAGISCH. Hoewel ik prima over mijn verdriet kon praten, gaf mijn lichaam een heel ander signaal. In mijn buik lag nog altijd een flinke baksteen.

Tijdens die eerste ervaring met ademwerk heb ik zo gehuild; mega bevrijdend. Ik ben gelijk de opleiding tot ademcoach gaan doen. Dit wilde ik vaker doen. Dit wilde ik ook kunnen. Deze ervaring gunde ik iedereen.

Door zelf veel ademwerk te doen ontstond er ruimte voor het volgende issue; intimiteit, sensualiteit, seksualiteit. Hier weer plezier in krijgen. Hier weer van mogen genieten. Hier überhaupt over durven praten. Hier had ik nog wel wat werk in te verrichten.

Yoni eitje

Het yoni eitje heeft mij hierbij geholpen. Langzaam begon het contact met mijn bekkengebied te herstellen. Ik leerde ontdekken hoe mooi het daar is, hoe het daar voelt, wat prettig is en wat niet. Ik leerde mijn gevoelens en verlangens te delen met mijn partner. Ik kreeg weer plezier in het vrijen met mezelf en met mijn vriend.

Was dat makkelijk? Nee, echt niet. De eerste ceremonies met het eitje waren een flinke strijd. Schaamte, ongemak, verdriet, boosheid, het kwam allemaal voorbij. Totdat ik het inzicht kreeg dat ik die verhalen niet meer hoefde te geloven. Ik mag gewoon plezier hebben, ik mag hiervan genieten!

Vanaf dat moment is het werken met het eitje één groot feest. Of het nu in de vrouwencirkel is waarbij we ieder onder ons eigen dekentje liggen en samen een ei ceremonie doen, of dat ik thuis de tijd neem om aandacht te schenken aan zelfzorg en zelfliefde. Het is allebei even fijn, ontspannend en helend.

Je seksuele energie is je levensenergie en je bekkengebied is de basis waarvandaan deze energie ontluikt. Dat is niet vies of om je voor te schamen zoals ik deed en zoals zovelen met mij. Het is juist superkrachtig. Hiervandaan ontstaan je verlangens, je dromen, je geluk, je levensplezier, je levensvreugde en zelfs je gezondheid.

Je seksuele energie is je levensenergie en je bekkengebied is de basis waarvandaan deze energie ontluikt

Overtuigingen over je lichaam en de seksuele energie kunnen ontstaan in je vroege jeugd of ontstaan door trauma, misbruik, verlies, fysieke pijn of zoals bij mij een onvervulde kinderwens. Als je hier niets aan doet, zorgt het ervoor dat de energiestroom in je bekkengebied blokkeert en je levensenergie stagneert. Superjammer. Zo verdrietig.

Lichaamswerk maakt het verschil

Afgelopen jaren ben ik groot fan geworden van lichaamswerk omdat ik zelf heb ervaren hoe krachtig en helend dit is. We kunnen eindeloze gesprekken voeren maar lichaamswerk heeft bij mij en mijn cliënten zo’n groot verschil gemaakt. Het helpt blokkades, pijn, verdriet, angst, woede te transformeren zodat de energie weer vrij kan stromen en het plezier in het leven terugkomt. De speelsheid, vrijheid en openheid.

In mijn praktijk coach ik vrouwen die het contact met hun lichaam verloren zijn, die worstelen met destructieve overtuigingen, intens verdriet, woede of angst en weinig zelfliefde. Hierbij maak ik vooral gebruik van lichaamswerk als healing, ademwerk, het yoni eitje en borst- en buikmassage maar het kan ook zijn dat ik je laat tekenen of bewegen.

 

Wil jij schaamteloos jezelf zijn? Kom uit je hoofd, in je lijf, daar ligt de magie!

 

Wil je meer over mij weten, neem dan even een kijkje op mijn site. Ik coach 1-op-1 maar geef ook regelmatig een ademsessie of een yoni ei ceremonie in een groep.

 

Dank je wel Mariska!

Vorig bericht
Jessica: Heeft haar Feminine Genius gevonden
Volgend bericht
Sabine: Kiest elke dag haar bevlogen leven

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu