Merel: Een super veelzijdige klusvrouw

Ola! Ik ben Merel en heb de eer om dit stukje voor Schandalige Vrouwen te schrijven, hoe leuk! 


Kwetsbaar zijn we allemaal

Van huis uit ben ik een pedagoog en werk ik al weer 6 jaar met jongeren. Kwetsbaar, worden ze wel genoemd, dreigend dakloos, dreigend vroegtijdig schoolverlaters. Nou, kwetsbaar zijn we allemaal en ik heb in veel van deze jongeren juist gezien dat ze ontzettende doorzetters zijn, die in hun jonge leven al voor veel te veel uitdagingen hebben gestaan en deze hebben overwonnen.

Mijn praktische en creatieve kant blééf maar zeuren

Zelf heb ik ook mijn kwetsbare momenten gehad en dat geeft tijd om na te denken. Heel veel na te denken. Pedagoog wordt je niet zomaar, dan moet je iets hebben met maatschappelijk van belang zijn, empathie, oog voor anderen, etc. Dat mijn praktische en creatieve kant maar bleef zeuren om meer aandacht vond ik dan ook lastig, want waar blijft daarin mijn bijdrage aan een betere samenleving?

Onze Klusvrouw in de Zorg

Toen vond ik de opleiding Onze Klusvrouw in de Zorg. Een opleiding die zich richt op vrouwen (hoe cool?) die kunnen of willen klussen, maar ook zorg willen dragen voor veilig en fijn wonen voor met name de ouder wordende klant. Als ik de wereld kon verbeteren zou ik iedereen een veilig en fijn thuis willen geven en op deze manier hoop ik daar aan bij te dragen. Het doel is een eigen onderneming onder de franchise van Onze Klusvrouw, dit hoop ik in 2022 bereikt te hebben!

Waar ben ik aan begonnen?

Mensen zeggen dan: “oh wat stoer”, “jij kan ook alles”, maar men… denk je dat ik dat ook vind? Echt niet! Ik heb regelmatig last van het imposter syndrome, dan denk ik echt “oh my, waar ben ik aan begonnen? Ik kán dit toch allemaal niet”? Ik maak veel fouten, maar daar leer ik echt van. Super cliché, maar echt waar.

Ik zie nu dat ik allebei kan zijn

De kunst is het doen! Ga gewoon eens met die kwast aan de slag en verf je muur een andere kleur, durf dat sifon eraf te trekken om je eigen haren uit de put te halen en wacht niet tot je vriend dat een keer doet. En blijf ondertussen gewoon heerlijk jezelf. Ik hou er echt van om er bij te lopen als een bouwvakker, maar ga ook heel goed op een avondje tutten en lekker flaneren in een mooie jurk. Ik heb lang gedacht dat ik één van de twee zou moeten zijn, maar zie nu in dat het allebei kan.

Ik hou er echt van om er bij te lopen als een bouwvakker, maar ga ook heel goed op een avondje tutten en lekker flaneren in een mooie jurk.

Ik vind het heerlijk om te shockeren

Onlangs heb ik een samenwerking gehad met een leerbewerker en tassenontwerper. We hebben een supergave rugzak gemaakt en een fotoshoot gedaan, ik vind het dan heerlijk om te shockeren met goeie foto’s en de volgende dag weer lekker een foto in mijn kloffie te plaatsen. Vrouwen zijn zo ontzettend veelzijdig! Blijf niet in dat keurslijf zitten, maar sla je vleugels uit! (Dat is dan weer grappig omdat ik Merel heet).

Vrouwen zijn zo ontzettend veelzijdig!

Wil je meer weten? Volg mij op Instagram op merel_maakt en voor het klussen vind je mij binnenkort op www.onzeklusvrouw.nl

 

Vorig bericht
How will you know if it is the right decision if you never make it?
Volgend bericht
Emma: Leven volgens het boekje.

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu