Merel: Maak ruimte voor je hartsverlangen

In het voorjaar van 1998 stapte ik voor het eerst de yogaschool van Zita Hrach op de Hogewoerd in Leiden binnen. En de liefdevolle kracht van yoga die ik toen direct ervaarde, is voor altijd gebleven.


Afwisseling maakt plezierig en dat versterkt!

Mijn naam is Merel Krijgsman, geboren en getogen in Leiden sinds 1977. In 2014 ben ik de 3-jarige opleiding tot Hatha yogadocent begonnen en sinds 2017 geef ik yogales op locatie. Naast het geven van yogalessen werk ik op kantoor als HR Manager. Afwisseling maakt naar mijn mening gewoon ontzettend plezierig en dat versterkt!

Gewoon kiezen voor de leukste invulling

Vanaf het begin van mijn HR carrière heb ik altijd gekozen voor een volledige baan. Helemaal niets mis mee en natuurlijk ook niet uniek. Maar wel vanuit een vastgeroest idee over hoe het hoort. Zelfs toen ik mijn opleiding tot yogadocent had afgerond lukte het mij niet om dit vlot los te laten.  Totdat mijn vriend Björn tegen mij zei; maar Merel, je hebt toch een opleiding gedaan om yoga-juf te  worden? Een tikkie cynisch en met opgetrokken wenkbrauwen; misschien zou je daar wat mee moeten doen?! Dat wou ik wel maar ik had last van de beren op de weg en ik geloofde niet direct in een deeltijd HR baan waar ik m’n ei genoeg in kwijt zou kunnen. Deze angst bleek ongelofelijk onterecht. Lang verhaal kort: fulltime HR werd parttime en zo had ik tegelijk ook ruimte voor yoga. Mijn positiefste gedachten die deze situatie bij mij oproept is die van denken en leven in overvloed in plaats van in tekorten.

Het geven van yogales is een hartsverlangen

Discipline, passie en zorgvuldigheid zijn voor mij echt kernwoorden die naar mijn mening onmisbaar zijn en altijd toegevoegd moeten worden aan dat waar je mee bezig bent om een verheugd leven te hebben. Yoga is al zo lang in mijn leven vervlochten dat een leven zonder gewoon niet meer denkbaar is. Yoga en het geven van yogales is een hartsverlangen en het maakt me echt heel blij wanneer ik met mijn les iets kan bijdragen. En van betekenis kunnen zijn voor iets of iemand (zelfs iets kleins of een momentopname) staat voor mij gelijk aan succes.

Dank je wel Merel!

 

Meer weten over Merel en haar yogalessen op locatie? Kijk op haar website, of volg haar op Instagram, Linkedin of Facebook.

 

Vorig bericht
Je hoeft niet zo snel…
Volgend bericht
Just For You – Cadeaubox vol aandacht

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu