Michelle Obama: Revolutionaire First Lady

Raciale kloof

Michelle LaVaughn Robinson Obama (Chicago, 17 januari 1964), voormalige first lady van de Verenigde Staten, werd geboren in South Side Chicago. Zij ging studeren aan Princeton University en Harvard Law School, een totaal andere wereld dan waarin zij was opgegroeid. Hier voelde Michelle wat het betekende om als enige zwarte vrouw in een collegezaal te zitten en schreef tijdens haar eerste jaren op de universiteit al een thesis over de raciale kloof die er heerste.

Barack Obama

Na haar afstuderen keerde ze terug naar Chicago om als topbedrijfsjurist aan de slag te gaan bij een advocatenbureau. Hier leerde zij Barack Obama kennen en hun kennismaking schopte haar zorgvuldig geplande leven volledig in de war.

De vonk sloeg over en na twee jaar daten trouwde het stel in 1992. Vanaf het begin van hun huwelijk streefde Michelle Obama ernaar evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds.

Balans tussen gezin en carrière

Zo startte zij in 2002 haar werk voor “University of Chicago Hospitals”. Eerst als uitvoerend directeur voor gemeenschapszaken, later als vicepresident op het gebied van gemeenschap en externe zaken. Ze behield deze baan gedurende het begin van Barack Obama’s politieke carrière maar bracht het later terug tot een parttimebaan teneinde in staat te zijn zowel voor haar dochters te kunnen zorgen als bij te kunnen dragen aan de campagne van haar echtgenoot. Zij besloot slechts één keer in de week ‘s nachts weg te zijn om twee dagen per week campagne te kunnen voeren, zodat ze aan het einde van de tweede dag weer thuis was voor hun kinderen.

Krachtige speeches

Nadat de politieke rol van haar man haar familie in de schijnwerpers had gezet, werd Michelle publiekelijk erkend vanwege haar no-nonsense campagnestijl, haar gevoel voor mode (twee keer achtereen stond ze op de cover van Vogue US) en haar krachtige toespraken. Ze heeft altijd gesproken en gewerkt aan gelijke rechten voor vrouwen, onderwijs voor meisjes en een gezonde levensstijl.

Michelle Obama, een advocaat, een voormalige First Lady, een moeder, een auteur, een stijlicoon. Én een inspiratie voor vrouwen over de hele wereld.

Dank je wel!

 

 

 

Vorig bericht
Nina Simone: Roemruchte zangeres en pianist
Volgend bericht
Wangari Maathai: Pionier in bosbeheer

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu