Nicolien: Van onvervuld naar vervuld leven

Ik ben Nicolien, 42 jaar oud en eigenaar van praktijk MOED! Ik coach vrouwen met een onvervulde kinderwens van een onvervuld naar een vervuld leven en bij verlies in de zwangerschap.


Grootste droom

Een van mijn grootste dromen was om moeder te worden, het liefst van 3 jongens. Dus toen mijn man en ik in 2008 trouwden besloten we direct de pil in de prullenbak te gooien en er voor te gaan. Helaas liep dit niet zoals ik mij had voorgesteld. 12 jaar lang heb ik er alles voor gedaan om zwanger te raken en te blijven. Maar, na een lange periode van hoop, teleurstelling, de medische molen, verlies en heel veel verdriet hebben we besloten dat het goed is zo. Een gezin met z’n tweeën is ook heel mooi en liefdevol. Dit was een heel bewuste keuze. Ik koos letterlijk voor mijzelf, om weer de regie over mijn eigen lijf en leven terug te krijgen.

De wereld aan mijn voeten

En toen lag de wereld aan mijn voeten. Hoe ga ik invulling geven aan mijn leven? Ik had verschillende opleidingen afgerond gericht op coaching en ik wist dat ik daar meer mee wilde doen. Vanuit mijn verlangen om van betekenis te zijn en het gebrek aan goede begeleiding, nadat je je fertiliteitstrajecten hebt afgerond en bij verlies in de zwangerschap, voelde ik aan alles dat dit is wat mij te doen staat.

Ik voelde aan alles dat dit is wat mij te doen staat

Praktijk MOED!

Dus heb ik in 2021 praktijk MOED! opgericht. En dat is het beste dat ik ooit heb gedaan! Ik kan er helemaal zijn voor de vrouwen die bij mij in begeleiding zijn, ik begrijp ze, ik spreek hun taal.

Het verlies van een zwangerschap plek geven in je gezin is van belang bij het vinden van rust en om weer vol vertrouwen de toekomst in te gaan.

Ik leer vrouwen dat ze zonder traditioneel gezin, ook een gezin zijn. De overtuiging dat je alleen een gezin mag zijn met kinderen zit heel diep geworteld in onze maatschappij. Onzin natuurlijk!

De overtuiging dat je alleen een gezin mag zijn met kinderen zit heel diep geworteld in onze maatschappij. Onzin natuurlijk!

En ik begeleid vrouwen met een onvervulde kinderwens bij het (her) ontdekken van hun identiteit, verlangens, drijfveren en om in contact te komen met de wensen voor de toekomst.

Deze moedige vrouwen krijgen op deze manier weer vertrouwen in de toekomst, wat die ook brengen gaat.

Want een betekenisvol leven zonder kinderen is écht mogelijk, ik weet het al! Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Plan dan een gratis call met mij in. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Dank je wel Nicolien!

 

Wil je dagelijks op de hoogte blijven wat praktijk MOED! voor jou kan betekenen, volg Nicolien dan ook vooral op Instagram. Daarnaast organiseert Nicolien aanstaande zondag (8 mei) een Moederdagwandeling voor iedereen die dit een confronterende dag vindt en deze graag doorbrengt met gelijkgestemden.

Vorig bericht
Jacqueline: Lekker standaard. Of toch niet?
Volgend bericht
Willemiek: Veranderen om jezelf te blijven

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu