Patricia: Via een omweg terug naar zichzelf

Verschillende heftige privégebeurtenissen volgden elkaar kort op. Vervolgens kwam de lockdown en moesten we thuis aan het werk mét klein grut erbij. De dagen vlogen voorbij en er werd van alles gedaan, maar die heftige gebeurtenissen verwerken dat lukte niet. Toen de zomervakantie naderde, ging ik steeds harder werken voor steeds minder resultaat. Ik dacht “nog even doorzetten, het is bijna vakantie”. Toen kwam de vakantie en ik voelde me slecht. Ik genoot nergens van en ik kwam totaal niet bij.


Burn-out

Een echte verrassing is het waarschijnlijk niet; maar ik had een burn-out. Het lampje ging uit en ook even flink uit. Het was tijd om alles te laten vallen en de focus op mezelf te leggen.

Het was niet mijn eerste burn-out, maar zeker wel mijn laatste. Deze burn-out zag ik als een kans om echt de tijd te nemen om mezelf opnieuw te leren kennen. Een kans om echt eerlijk te mogen zijn tegen mezelf, zodat ik een leven kon gaan leiden op de manier waar ik gelukkig van word.

Van denken naar doen

And so I did. Ik begon de Instagram-pagina Samen uit Burn-out  als een uitlaatklep en vooral een kans om te leren. In plaats van heel lang te denken, lees brainfucken, ging ik weer doen. Over in actie en beginnen voordat ik alles had uitgedacht en voordat het perfect zou zijn. Ik zette de perfectionist in mij op de achterbank en dat gaf me ruimte om weer te creëren.

De Contentproducent

Het beginnen met mijn Instagram-pagina heeft mij doen inzien dat ik gek ben op mijn werk, namelijk lekker content creëren. Het heeft mij doen inzien dat ik gek was op mijn werk, maar dat de manier waarop gewoon niet goed bij mij paste.

Dus ben ik het gaan doen op een manier die wél goed bij mij past, als zelfstandig ondernemer! Eind mei heb ik mezelf ingeschreven als De Contentproducent  bij de Kamer van Koophandel en werk ik voor een aantal zeer leuke klanten!

De omweg weer terug naar mezelf

De afgelopen jaren heb ik veel ja gezegd tegen anderen, ja tegen veilige keuzes, maar dus nee tegen mezelf en nee tegen plezier in de dingen die ik deed. Hierdoor raakte ik van mezelf verwijderd en volgde ik een pad dat niet de mijne was. Gelukkig leidde deze omweg, me wel precies weer naar mezelf.

 

Als je ja zegt tegen een ander, tegen wie zeg je dan nee?

 

Dank je wel Patricia!

 

Benieuwd naar Patricia als zelfstandig ondernemer? Volg haar op instagram, linkedin en facebook en neem een kijkje op haar website

 

 

Vorig bericht
Niet bang..
Volgend bericht
Silvia: “Ik wil een miljoen verdienen! Per dag :)”

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu