Renate: Alles is mogelijk, als je maar durft!

Ik ben Renate, 38 lentes jong (of oud, afhankelijk van met welk been ik uit bed stap). Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Den Bosch. Tot twee jaar terug werkte ik in loondienst, nu ben ik fulltime ondernemer. Ik help andere ondernemers met de inhoud van hun online programma’s. Daarnaast heb ik het bedrijf Zin(g) in je leven, waarmee het mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe verbindend zingen is.


Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen

Ik kon mijn draai nooit helemaal vinden in mijn werk. Eerst werkte ik in het onderwijs als muziekdocent en via een tussenstapje in een platenzaak ben ik bij een bank terechtgekomen. Daar heb ik meerdere functies vervuld, want na een jaar of drie ging ik me altijd vervelen. Ik vind het lastig om maar één ding te doen en ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Ongeveer zes jaar geleden ging ik daarom terug het onderwijs in, maar nu als docent Nederlands. Ik volgde een tweede lerarenopleiding en drie jaar lang had ik de tijd van m’n leven. Ook na mijn studie vond ik het aanvankelijk nog heel leuk om voor de klas te staan, maar, ik werkte inmiddels twee jaar bij dezelfde werkgever, de eerste barstjes werden al weer zichtbaar.

Hekel aan de automatische piloot

Ik wil niet op de automatische piloot werken. Dat houd ik even vol, maar ik word er doodongelukkig van. Hetzelfde geldt voor meerdere keren hetzelfde moeten doen. Door het vertrek van een directe collega, werden ruim twee jaar geleden alle neventaken bij mij weggehaald en stond ik alleen nog voor de klas. Het gebrek aan afwisseling brak me op. Vooral omdat ik bijna geen tijd meer had voor het ontwikkelen van lessen. Dat was wat ik echt leuk vond en waar ik ook heel goed in was.

Aan de slag met mijn superpower

Op 1 januari 2020 ben ik voor mezelf begonnen, naast mijn baan. Mijn superpower, het ontwikkelen van didactisch sterk lesmateriaal, zet ik nu in voor ondernemers die een online programma willen maken of verbeteren. Dit liep vanaf het begin af aan heel goed en ik kan mijn ei hier helemaal in kwijt. Wel ging het al snel knagen dat ik die grote hoogten alleen in het ondernemerschap ervaarde en niet in mijn baan. Daarom maakte ik tijdens mijn zwangerschapsverlof de keuze om uit dienst te gaan. Dit is de beste beslissing die ik ooit heb genomen op carrièregebied.

Ga op ontdekkingstocht!

Maar ook in het ondernemerschap merkte ik dat ik niet maar één ding wil doen. Daarom ben ik enkele maanden geleden een tweede bedrijf begonnen, Zin(g) in je leven. Het ondernemerschap geeft me de vrijheid die ik in mijn banen miste. Het zorgt dat ik kan doen wat ik wil en ben ik niet tevreden? Dan verander ik het. En dat is ook precies wat ik andere vrouwen wil meegeven. Is het ontevreden zijn op je werk niet iets van korte duur, maar iets wat steeds weer de kop op steekt? Ga op ontdekkingstocht: wat heb jij nodig om lekker te kunnen werken? En ga dát voor jezelf creëren. Want zit jij zakelijk lekker in je vel? Daar heb je niet alleen zelf baat bij, maar dat is goed voor alle mensen om je heen. Alles is mogelijk, als je maar durft.

Alles is mogelijk, als je maar durft.

 

Dank je wel Renate!

Ook benieuwd naar Renate haar superpower en wat ze hiermee voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op haar website en volg haar op instagram via, renate van klinken, of zing in je leven, of via Linkedin

 

Vorig bericht
Nicole: Creatieve Multi Passionate
Volgend bericht
Anke: Persoonlijke groei is wat mij drijft

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu