Sara: Gewoon doen, ervaren en leren

Zo, ik had nooit geweten dat het best lastig kan zijn om je eigen verhaal op papier (of in dit geval een digitaal scherm) te zetten. Zeker voor  zo’n inspirerend platform als Schandalige Vrouwen. Elke week wordt er in dit rubriek een vrouw in de schijnwerpers gezet die op haar eigen wijze een prestatie heeft geleverd en de wereld een stukje heeft veranderd. Die met haar verhaal andere vrouwen kan laten zien wat je als vrouw kunt bereiken. Eerlijk, het voelde als een eer om gevraagd te worden voor dit rubriek, maar tegelijkertijd dacht ik: ‘wat is er nou zo bijzonder aan mijn verhaal, wat maakt mijn verhaal ‘schandalig’?


Levensveranderende keuzes

Ik graaf terug naar verschillende keuzes die ik heb gemaakt de afgelopen jaren. Als ik denk aan een levensveranderende keuze, die tegen alle verwachtingen van mijn omgeving ingingen, is het wel de keuze die ik maakte als jonge studerende vrouw aan de universiteit. Braaf leefde ik mijn jonge jaren volgens de verwachtingen van (met name) mijn ouders. Hoe hoger opgeleid hoe beter én hoe hoger de kans op een goedbetaalde droombaan. Na mijn hbo-studie besloot ik dan ook door te studeren aan de universiteit, om erna te gaan trouwen en samenwonen. Maar naast dat mijn serieuze relatie destijds nergens naar toe leek te leiden, voelde dat ook zo met mijn studie.

Wakker worden

Ik werd op een dag wakker en voelde aan alles dat dit niet mijn pad was om te bewandelen. Mijn studie en relatie beëindigde ik en besloot om naar de grote stad Rotterdam te verhuizen. Om te gaan leven voor mijzelf. ‘Maar wat denk je daar in je eentje te gaan doen?’ ‘Echt zonde dat je je studie niet afmaakt’. ‘Je gaat daar geen goede baan vinden zo’, hoor ik de meeste nog zeggen. Maar guess what: It was so worth it, want ik ben waar ik wil zijn nu. Met gezin, leuke baan én niet zo heel lang geleden heb ik ook nog eens een platform voor en door werkende moeders opgericht: Work It Mama.

Just do it

Uiteindelijk ging het erom dat ik koos voor hetgeen wat ik eigenlijk al langer voelde. Ik moest het gewoon doen. En zo heb ik dat meerdere momenten gehad in mijn leven. Belangrijkste les die ik heb geleerd: mijn pad niet laten beïnvloeden door de verwachtingen van anderen, of door wat ik denk wat anderen van mij verwachten. Gewoon doen, ervaren en leren; zo kun je alles bereiken wat je voor ogen hebt!

Gewoon doen, ervaren en leren; zo kun je alles bereiken wat je voor ogen hebt!

 

Dank je wel Sara!

 

Benieuwd naar hét work-life platform voor en door moeders? Bezoek de site en volg Work.It.Mama op Instagram

 

 

Vorig bericht
Anjo: Trouw aan zichzelf
Volgend bericht
Mariska: Belichaamd haar vrouwelijkheid volledig

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu