Sterke en inspirerende vrouw serena williams

Serena Williams: Stijlvolle power lady!

Gedurende een tenniscarrière van meer dan twee decennia is Serena Williams (geboren 26 september 1981, Saginaw, Michigan, VS) een inspiratie geworden voor fans over de hele wereld, zowel op als buiten de baan.

Drie jaar oud was Serena Williams toen ze voor het eerst een tennisracket ter hand nam. Het was niet zomaar een actie uit jeugdig enthousiasme, maar onderdeel van een vooropgezet plan. Vader Williams was vastberaden. Tennis zou voor Serena én haar oudere zus Venus een enkele reis weg uit de armoede betekenen. De weg naar succes leidde op haar achttiende tot haar eerste grandslam overwinning.

Daar zou het niet bij blijven. Williams heeft namelijk alle grandslamtoernooien in het enkelspel minimaal drie keer gewonnen. Zij veroverde in totaal 23 grandslamtitels in het enkelspel en staat garant voor pure power en vechtlust.

Vanaf het begin was Williams (samen met zus Venus) tegendraads en totaal anders dan men tot dan toe in tennisland gewend was. In het tennisspel (harde beukers in plaats van lange rally’s), maar zeker ook daarbuiten. Ze bracht de nodige mode -en stijlvernieuwing aan op de tennisbaan. Dit ging vaak gepaard met de nodige commotie en afkeuren, maar heeft er wel voor gezorgd dat witte schoentjes, zedige plissérokjes met bijbehorende shortjes en polootjes ook in tennisland zo onderhand vergane glorie zijn,

Met 23 grandslamtitels achter haar naam had Williams makkelijk een punt achter haar loopbaan kunnen zetten. Het winnen van de Australian Open in 2017 terwijl ze twee maanden zwanger was, was een prachtig afscheid geweest. Maar een terugkeer in het profcircuit als moeder was voor Williams de ultieme uitdaging. 10 maanden na haar bevalling (en 4 operaties) stond ze wederom in de grandslam finale van Wimbledon.

Een MUSTWATCH is #linkinbio een campagne voor Nike waarin Williams een homage brengt aan alle vrouwelijke pioniers in de sportwereld die – tegen de langdurige mannelijke dominantie in – gevochten hebben om te geraken waar ze nu staan: totally on top, dus. “If they want to call you crazy, fine. Show them what crazy can do”

Serena Williams, een krachtpatser, doorzetter, een vrouw. Dank je wel!

Volgend bericht
Marilyn Monroe: Fotomodel, actrice en hét sekssymbool van de jaren ’50

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu