Stefanie: van timide grijze muis naar weer die vrolijke paradijsvogel

Daar zat ik dan in een kantoor met donkergrijze muren en een systeemplafond op een verlaten industrieterrein. Mezelf gehesen in een donkerblauw colbert, een baan in de ICT. Ik hield me voor dat dit was wie ik was. Na een flinke burn-out wist ik: het moet anders. Van vrolijke paradijsvogel was ik veranderd in een timide grijze muis. Als ik eraan terugdenk snap ik niet goed hoe dit is gekomen, want als kind al wilde ik opvallen en alles anders doen.


Liefde voor eten en eigenzinnige marketingconcepten

Het moment dat ik me ziek meldde veranderde mijn leven. Ik startte mijn foodblog Little Spoon, zei mijn baan op en ging ondernemen. Inmiddels zo’n 7 jaar geleden. De liefde voor eten is er nog steeds, maar bloggen doe ik bijna niet meer. Mijn tweede bedrijf, Peper in je Zaak, waarbij ik samen met ondernemers te gekke en eigenzinnig marketingconcepten bedenk, helemaal op hun manier, is nu hetgeen waar ik me mee bezighoudt.

Niet meer aanpassen

Ondernemen voelt als een avontuur, een reis. Zakelijk gezien, maar nog wel meer in mijn persoonlijke groei. Want jeetje, wat ging alles in een stroomversnelling toen ik besloot voor mezelf te kiezen. Me niet meer aan te passen en de norm van hoe het hoort los te laten.

Veel op mijn bek gaan

Klinkt makkelijk.. Valt af en toe wel tegen ;-). Het ging en gaat niet zonder slag of stoot hoor. Ik ben iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert. Experimenteert, op onderzoek uitgaat. Dat is fantastisch, maar betekent ook veel op mijn bek gaan. Waar ik zoveel van leer. Heel recent nog. Na mijn zwangerschap voelde ik aan alles dat het anders mocht in mijn bedrijf. Ik had een flink dip. Het gevoel alsof ik vast zat.

Ik besloot te stoppen met het groepsprogramma dat ik aanbod. De specifieke doelgroep van foodondernemers los te laten en terug te gaan naar de tekentafel. Ik vroeg mezelf af: Wie ben ik? Kan het nog meer op mijn manier? Hoe voelt het voor mij als spelen? Waar ben ik goed in? Hoe wil ik het?

Géén eenheidsworst

En zo ontstond mijn nieuwe concept ‘ontWORSTel jezelf van EENHEIDSWORST. Ik zie zoveel vrouwen die worstelen met hoe het hoort. Iets doen omdat een ander het ook zo doet. Een proces waar ik zelf ook meerdere malen door ben gegaan. De invalshoek is marketing, hun aanbod en instagram, maar het gaat zoveel dieper. Ik help ondernemers om een vorm te vinden die van hen is. Hun bedrijf 100% op hun eigen manier in te richten. Los van regels die je leerde, stappenplannen en hoe het hoort. Het wiel opnieuw uitvinden i.p.v. klakkeloos iets overnemen.

Vrijheid en geluk

En dit precies wat ik jou, lieve lezer, wil meegeven. Doe het op jouw manier. You’ve learned the rules like a pro. It’s time to  break them as an artist. Dat is vrijheid en geluk!

You’ve learned the rules like a pro. It’s time to break them as an artist.

Stefanie, van grijze muis naar vrolijke paradijsvogel, dank je wel!

Vorig bericht
Hester: Leef als een baas
Volgend bericht
Linde: Hoe ik schandalig met mezelf trouwde

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu