Update van Emma: Hulp vragen

Inmiddels is dit alweer mijn 4e, en tegelijk ook laatste, update.

Ik ben nu een maand bezig geweest met het opzetten van mijn passie: Fit in je Vel en heb er nog steeds geen spijt van. Sterker nog; ik vind het met de dag leuker worden en merk dat ik er steeds meer tijd in ga steken. Vandaar dat dit mijn laatste stukje is dat je voorbij zal zien komen via Schandalige Vrouwen.


Serieus aan de slag!

De afgelopen tijd ben ik vooral bezig geweest met mijn Instagramaccount en ontvang nog steeds een hoop leuke reacties. Verder heb ik nog maar een paar weken te gaan van de cursus Micronutrients & Malnutrition, dus ik ben er bijna klaar voor om serieus aan de slag te gaan!

Lekker veilig

Tot nu toe was het allemaal nog erg veilig. Ik deed dingen die ik al kon of makkelijk kon leren, zoals informatie delen via tekst/filmpjes/afbeeldingen en een cursus/training volgen. Om alle touwtjes zelf in handen te houden, maar ook omdat ik liever niet om hulp vraag.

Het liefst kan en weet ik alles zelf, maar ik heb nu al door dat ik bij sommige dingen niet eens weet waar ik moet starten.

Bij sommige dingen weet ik niet eens waar ik moet starten.

 

Een website beginnen bijvoorbeeld, me inschrijven bij de KvK, een businessplan schrijven of starten met beleggen voor een pensioen. Ik heb e.e.a. gelezen, filmpjes bekeken op YouTube en podcasts geluisterd, maar hoeveel makkelijker zou het zijn als ik iemand om hulp zou vragen die dit al vaker heeft gedaan?

Uitbesteden of alles zelf doen

Goed, het kost misschien wat centen, maar ik weet zeker dat het een hele hoop frustraties en vooral heel veel tijd gaat schelen. Op langere termijn kun je het zelfs zien als een investering. Hoe meer je nu uitbesteedt, hoe meer tijd je over hebt om te besteden aan die belangrijker zijn en alleen jijzelf kunt/wil doen.

Daarnaast help je anderen er juist mee, want dan hebben zij ook weer een klant erbij. Zo kan iedereen lekker doen wat ze leuk vinden én goed in zijn én krijgen ze (meer) inkomen.

Een win-winsituatie dus!

Wat is het juiste moment om om hulp te vragen?

De stap daar naar toe kan echter ook lastig zijn.

Want wanneer kom je op het moment dat je écht iemand om hulp gaat vragen?

Praten!

Laat vooral iedereen weten waar je mee bezig bent en evt. ook waar je op vastloopt. Vaak is het gewoon een leuk gesprek, maar soms zegt iemand (waar je het misschien helemaal niet van verwacht) opeens “Oh, maar ik ken wel iemand die …!”.

Je stelt dan niet direct de vraag, maar deelt wel je ‘struggles’. Ongevraagd advies is niet altijd gewenst, maar in deze gevallen juist heel nuttig.

Ongevraagd advies is niet altijd gewenst, maar in sommige gevallen juist heel nuttig!

 

Ik weet in ieder geval waar ik de komende tijd mee aan de slag ga.

Hopelijk heb ik jou ook weten te inspireren!

 

Oh, en mocht je nou tips hebben voor het beginnen van een website, een businessplan schrijven of beleggen? Ik ben één en al oor. 😉

Vorig bericht
Marsha: Hokjes doorbreken en verbreden
Volgend bericht
Wijvengezeik

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu