Update van Emma: Passie!

In de rubriek ‘Schandalige Vrouw op Vrijdag’ deelt Emma hoe zij haar leven leven volgens het boekje omver gooit, omdat zij niet méér, maar iets heel anders wil. Vorige maand schreef Emma hoe zij afrekende met verwachtingen en keuzes. In haar nieuwste blog gaat Emma op zoek naar iets waarvan ze altijd dacht het niet te hebben: Passie!


Van beginnend schandalig naar steeds meer gevorderd.

Terwijl ik deze update aan het schrijven ben, heb ik besloten om weer wat extra stappen te zetten richting mijn doel. Mijn doel, dat ik sinds eind 2020 in mijn hoofd heb en begin maart voor het eerst over schreef.


Altijd lachen met die schandalige vrouw!

Het is nu de derde keer dat ik een update geef en de schandalige vrouw in mij schoot in de lach toen ik net iets te lang na moest denken over waar ik over kon schrijven.

Hoezo geen update?

Dus bij deze: tegen de tijd jullie dit lezen, is mijn instagramaccount ein-de-lijk actief.

Het duurde me eigenlijk te lang, maar wat zit ik mezelf weer in de weg. Ik begin nooit iets zonder er zeker van te zijn dat ik overal goed over na heb gedacht, dat ik niets ben vergeten en vooral dat er niets fout kan gaan.

Begin gewoon! 

Een paar weken terug was ik ‘aanwezig’ bij de Online Fitness Summit. Van 10:00 tot 22:00 uur heb ik aandachtig geluisterd naar tips en ervaringsverhalen van fitnessondernemers en meegedaan met workshops. Je moest een lijstje maken met punten die wil gebruiken in je eigen onderneming, maar de belangrijkste boodschap (die elke spreker ook herhaalde) was voor mij: Begin gewoon! Niemands start is perfect.

Dus daar gaan we: @fit_inje.vel want fit zijn en lekker in je vel zitten vind ik het aller belangrijkst.

Fit zijn en lekker in je vel zitten vind ik het aller belangrijkst

Eindelijk geef ik toe aan mijn passie

Dat ik al weken uitkeek naar de summit en m’n hele (zonnige) zondag achter een scherm heb besteed, helpt me er weer aan herinneren dat ik eindelijk mijn passie heb gevonden. Of nouja, er eindelijk aan heb toegegeven.

Tot voor kort dacht ik dat ik helemaal geen passie had. Ik had vooral heel veel hobby’s.

Het zette me aan het denken toen een vriendin zei dat het voor haar heel belangrijk was dat haar toekomstige partner een passie en ambities heeft. Ik kwam tot de conclusie dat ikzelf helemaal geen passie had. Wel veel ambities, maar die kwamen voort uit verwachtingen (zie ook mijn stukje van vorige maand hierover).

Wat was dan mijn passie?

En móet je een passie hebben of is het oké om te accepteren dat mensen ook maar gewoon dieren zijn die slechts willen overleven en voortplanten?

Dus ik opzoek naar mijn passie. Niet wetende waar ik moest beginnen met zoeken.

Pas·sie (de; v) (meervoud: passies) hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij.

 

Geen woorden die ik dagelijks gebruik, dus heb ik het vrij vertaald naar ‘iets dat ik ontzettend leuk vind om te doen’.

Vrij snel kwam ik op sporten en koken/bezig zijn met voeding.

Als klein meisje maakte ik al obstacle runs in de speeltuin en gaf ik ‘les’ in judo aan buurtkinderen. Ook vond ik het heerlijk om met mijn moeder in de keuken te staan en was ik in geïnteresseerd in wat nou ‘gezond’ was. Daarnaast slingerde er altijd wel iets rond wat te maken had met anatomie: spelletjes, boeken, plastic ingewanden… je kent het wel.

Als klein meisje maakte ik al obstacle runs in de speeltuin en gaf ik ‘les’ in judo aan buurtkinderen

 

Kan een doodgewone hobby ook je passie zijn?

Maar dat zijn hobby’s/interesses. Dat kan toch geen passie zijn? Ik heb het toen gelaten voor wat het was, maar hier ging ik dus de fout in. Een passie kan óók een hobby zijn. En je kunt hier wél je werk van maken.

Altijd, en wanneer je ook maar wil.

Dus mocht je twijfelen, probeer het gewoon! Een passie is niet voor niets een passie.

Ik doe dit nu een tijdje naast m’n fulltime baan en heb het een stuk drukker, maar ik heb er alleen maar veel plezier van.

 

En wat als het toch niets wordt?

Nou en! Dan heb je het in ieder geval geprobeerd en kun je later niet zeggen “had ik maar…”.

Vorig bericht
Rowanda: Daadkrachtig, assertief, uitgesproken én open en invoelend
Volgend bericht
Ja, maar….

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu