Linde: Hoe ik schandalig met mezelf trouwde

Zes jaar geleden was ik een jaar aan het daten met iemand die niet netjes met mij omging. Hoe stom hij ook deed, ik bleef terugkomen voor meer. Tot hij op mijn verjaardagsfeest een goede vriendin van me versierde. Dat was de druppel.


Werken aan de relatie met mezelf

Het kwartje viel dat ik zo lang zijn gedrag pikte omdat ik zo weinig van mezelf hield dat ik het niet doorhad dat het niet oké was dat hij zo met me omging. Ik zette een punt achter de relatie met hem en besloot te gaan werken aan de relatie met mezelf.

Zorgzame moeder

De maanden daarna ging ik beter voor mezelf zorgen, ik stelde me voor hoe een zorgzame moeder met me om zou gaan. Als ik me rot voelde, zou een lieve moeder niet zeggen: “Hier neem een fles wijn en laat je daarna sufneuken door die klootzak”. Nee een liefdevolle moeder zou een gezonde maaltijd voor me koken, me op de bank zetten met een deken om me heen en mijn favoriete boek of film. Ik leerde beter voor mezelf zorgen en werd liever voor mezelf.

Vertrouwen op de kracht van mijn lijf

Ik ging reizen en volgde workshops waarin ik mijn kracht weer kon voelen. Ik ben klein gebouwd en was altijd onzeker over de kracht van mijn lichaam. Met Wim Hof reisde ik naar Polen, hij leerde mij diepe ademhalingsoefeningen waarmee ik de kou kon trotseren. Ik zwom een week lang elke dag in ijswater en beklom uiteindelijk een besneeuwde berg in mijn bikini terwijl het -30 graden was op de top. Ik leerde vertrouwen op de kracht van mijn lijf en kreeg meer zelfvertrouwen.
Daarna reisde ik naar Portugal, waar ik de camino naar Santiago de Compostela ging lopen. Helemaal alleen.

Een trouwring dragen

Iemand vertelde me voordat ik de camino liep dat het slim is om, als vrouw alleen op reis, een trouwring te dragen. Als ik zou worden lastiggevallen dan kon ik altijd zeggen dat ik op reis was met mijn man en dat hij in de buurt was. Iets in mij vond dat een heel vies idee. Dat ik alleen veilig kon zijn als ik een man -verbeeld of niet- aan mijn zijde had.

Maar toen ik door Porto slenterde kwam ik langs een juwelierszaak en vond daar een gouden trouwring die precies om mijn smalle vingers paste. En ik dacht: als ik een trouwring ga dragen, dan doe ik dat door met mezelf te trouwen!

Nog altijd gelukkig getrouwd

De volgende dag begon ik aan mijn wandeling. Na een uur lopen zag ik een wittekapel met uitzicht over de zee. Dit was de plek. Een jaar had ik gewerkt aan de relatie met mezelf. En eindelijk kon ik zeggen dat ik van mezelf hield. Ik hield een ceremonie voor mezelf waarin ik beloofde dat ik mezelf lief zal hebben in voor- en tegenspoed en altijd goed voor mezelf zal zorgen. De ring schoof ik om mijn vinger en 5 jaar later ben ik nog steeds heel gelukkig met mijn huwelijk.

“Ik beloofde dat ik mezelf lief zal hebben in voor- en tegenspoed en altijd goed voor mezelf zal zorgen”

Nu leer ik anderen vrouwen door middel van zelfliefde, coaching en ijsbadworkshops hun kracht te vinden en meer van zichzelf te houden.

 

Dank je wel Linde!

Benieuwd naar Linde en haar ijsbadworkshops? Neem snel een kijkje op haar instagram, of website.

Vorig bericht
Stefanie: van timide grijze muis naar weer die vrolijke paradijsvogel
Volgend bericht
Motivation gets you going and habit gets you there

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu